- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
договор за издръжка и гледане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
договор за издръжка и гледане
колеги предлагам за решаване на един казус: семейство майка, баща, двама сина и баба /майка на майката/.бабата преди да почине 1975г. с пълномощник дъщеря си, прехвърлят собстсвеност за апрартамент с нотариален акт за издръжка и гледане на единия син, бабата скоро след това почива /грижите на сина са под въпрос, но за да спрат съпътващите сканкали с новия собственик /пие и бие, изнудва за пари майка и си и баща си/ никой не се жалва , все пак са едно семейство, през 1978г. майката и бащта прехвърлят собсвеност на семейния апартамент срещу издръжка и гледане на другия син, така и двамата имат по-равини части, почти, като скоро след това майката почива.По-малкия син е получил жилището на родителите си и е с тях в нормални отношение, като един достоен син, а по-големияе с няколко брака и развота с особен характер. През 2007г. почива бащата, като големия син категорично отказва да присъства на погребението просто да си гледат работата другите. Бащата оставя в наснаследство имоти в три населени места, по-малкия син предлага на големия да продадат последователно не уреденото имущество, като за всеки имот при продажба се спадат разходите и останалана сума се разделя на две равни части по 1/2 част, да ама не, големия отказва след 5 месеца протакания и потърсва адвокат, заявявайки, че не иска да вижда никого тъй като мрази всички.Как могат да се развия нешата и можели големия брат да вземе всичко, какъв е неговия дял при създалата се обстановка, доказва ли се поведение към родителите след толкова време, има ли давност, възможно ли е по- малкия брат да излезе на улицата/лишен от жилище/,възможно ли е оспорване жилището на големия /продадено преди години/ има ново, ще следва ли разделяне чрез съда при таксите за наследтсво /големия е стистнат/ и скрънза гомяма, въобще помогнете в този казус как да се реши.
- glider
- Младши потребител
здравейте искам и аз да ви помоля за помощ,за което предварително ви благодаря!
ето моя казус
Баща ми има втори брак ,сключен към 1979-80 год.апартаментът е придобит след обезщетение ,имахме kъща ,на чието място построиха жилищни блокове .апартаментът се води на името на баща ми и съпругата му .аз имам брат ,а тя има двама синове от първият си брак .друго имущество по време на брака си нямат.миналата година на 15.01.прехвърлят апартамента на внукът на съпругата на баща ми срещу задължение за гледане и издръгка,а на 15.11 баща ми почина .въпросът ми е имам ли някаква част от този апартамент и какво мога да предприема ?благодаря ви предварително .
ето моя казус
Баща ми има втори брак ,сключен към 1979-80 год.апартаментът е придобит след обезщетение ,имахме kъща ,на чието място построиха жилищни блокове .апартаментът се води на името на баща ми и съпругата му .аз имам брат ,а тя има двама синове от първият си брак .друго имущество по време на брака си нямат.миналата година на 15.01.прехвърлят апартамента на внукът на съпругата на баща ми срещу задължение за гледане и издръгка,а на 15.11 баща ми почина .въпросът ми е имам ли някаква част от този апартамент и какво мога да предприема ?благодаря ви предварително .
- mallina
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Договор за издръжка и гледане
|
|