- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за адвокатска колегия
|
|
Миси, не съм съгласна с теб по отношение на отговорността :"получих мнения , че при ЕТ е СИО, а например при АД, ООД не е защото там отговорноста е лична. и незнам как да си докажа кой е верен отговор "
СИО- то не е свързана по никакъв начин с това, дали ТД е на личността или на капитала.На личността означава, че е с оглед личността и такива са само СД и КД, затова и едно от основанията за прекратяването им е смъртта на такъв съдружник.ООД е междинно.Извинявай, ако нещо не съм те разбрала правилно.
Колеги, стига сте зубрили за изпита. !!!!!!Дайте някой тест...... Аз се оказа, че имам само два.А са минали повече изпити с тестове и все някой ще има нещо.
СИО- то не е свързана по никакъв начин с това, дали ТД е на личността или на капитала.На личността означава, че е с оглед личността и такива са само СД и КД, затова и едно от основанията за прекратяването им е смъртта на такъв съдружник.ООД е междинно.Извинявай, ако нещо не съм те разбрала правилно.
Колеги, стига сте зубрили за изпита. !!!!!!Дайте някой тест...... Аз се оказа, че имам само два.А са минали повече изпити с тестове и все някой ще има нещо.
- eklekti4kata
- Потребител
може да съм в грешка- аз цитирах мнение което получих, но ще проверя.
eklekti4kata, кайи кои тестове имаш, за да пусна и третия. ако ти е по лесно има ги в сайта на ВАС, в списание адвокатски преглед.
eklekti4kata, кайи кои тестове имаш, за да пусна и третия. ако ти е по лесно има ги в сайта на ВАС, в списание адвокатски преглед.
- missy
- Младши потребител
Грешка, три имам само.
ГРАЖДАНСКОПРАВНИ НАУКИ
1. Осиновяващият трябва да е по-възрастен от осиновявания най-малко с:
а 18 години
б 12 години
в 15 години............
ГРАЖДАНСКОПРАВНИ НАУКИ
1. Всеки от другарите по делото може да се присъедини към жалбата, подадена от неговия съищец или съответник не по-късно от:
а изтичане на срока за обжалване на решението на първата инстанция
б първото заседание във втората инстанция
в приключване на устните състезания във втората инстанция ...........
И Гр.правни и дамин.правни науки
1. Вписване в имотния регистър се прави:
а за поземлени имоти;
б за леки автомобили;
в за кораби
Съвсем се сбърках вече, извинявай!!!
ГРАЖДАНСКОПРАВНИ НАУКИ
1. Осиновяващият трябва да е по-възрастен от осиновявания най-малко с:
а 18 години
б 12 години
в 15 години............
ГРАЖДАНСКОПРАВНИ НАУКИ
1. Всеки от другарите по делото може да се присъедини към жалбата, подадена от неговия съищец или съответник не по-късно от:
в приключване на устните състезания във втората инстанция ...........
И Гр.правни и дамин.правни науки
1. Вписване в имотния регистър се прави:
а за поземлени имоти;
б за леки автомобили;
в за кораби
Съвсем се сбърках вече, извинявай!!!
- eklekti4kata
- Потребител
писах ти на лични- дано съм пратила това което ти трябва. по принцип публикуваните тестове досега са три, така че може и да ги имаш всичките
- missy
- Младши потребител
1
Остават още три дни до първата част на изпита . Как сте колеги? Този път в списъците няма да има ЕГН :!: , поради факта, че се жалвах предния път в КЗЛД, която (Слава Богу!) взе решение, че съм права, т. е. неправомерно ни бяха "лепнали" ЕГН-тата в интернет, достъп до които имаха неограничен кръг адресати...Комисията даде задължително предписание на ВАС за отстраняване на нередностите.
Ако се задълбоча малко повече...дали да подам иск за неимуществени вреди за тези списъци, които бяха няколко месеца дори и след приключването на изпита .
Защо няма списъци до момента - някой дали си е задал този въпрос? Вероятно защото не са се регистрирали нито ВАС, нито повечето от адвокатските колегии като администратор на лични данни . Вследствие на това - те не могат да използват нашите данни . Може би в списъка ще са само трите имена и вх. №??? В заявлението сме попълнили лични данни, но предполагам, че на никой не е поискано съгласие и/или декларация за обработване на тези данни .
След моята фиеста дано да не се заяждат на изпита .
ПО СЪЩЕСТВО - ИДЕЯ ЗА СРЕЩА ПРЕДИ ИЗПИТА...
Ако се задълбоча малко повече...дали да подам иск за неимуществени вреди за тези списъци, които бяха няколко месеца дори и след приключването на изпита .
Защо няма списъци до момента - някой дали си е задал този въпрос? Вероятно защото не са се регистрирали нито ВАС, нито повечето от адвокатските колегии като администратор на лични данни . Вследствие на това - те не могат да използват нашите данни . Може би в списъка ще са само трите имена и вх. №??? В заявлението сме попълнили лични данни, но предполагам, че на никой не е поискано съгласие и/или декларация за обработване на тези данни .
След моята фиеста дано да не се заяждат на изпита .
ПО СЪЩЕСТВО - ИДЕЯ ЗА СРЕЩА ПРЕДИ ИЗПИТА...
Пръв сред равни - за правата и правилата в един по-добър свят!
- TEREZADESKOVA
- Младши потребител
pdimitrow написа:Meli77 написа:Тотално грешно, pdimitrow.
Защо? Дарението е вид разпоредителна сделка със съсобствено недвижимо имущество (в случая). Какво ще стане например ако аз съм играл здраво на хазарт с някакви "добре облечени бизнесмени" и имам апетитен имот на 20 метра от морето или от ски пистата. Обаче този имот ми е в съсобственост с още 5 човека, които съвсем естествено не искат да го делят с тези бизнесмени. Съответно аз трябва първоначално да го предложа на тях да го изкупят и след това да мога да го дарявам на другите, говоря разбира се в тази хипотетична ситуация. Иначе да ако искам да го даря на сина си, дъщеря си, брат си, сестра си естествено, че няма да имам никакви ограничения. Но ако се поставите в описаната от мен ситуация няма да Ви е приятно съсобственика Ви да е мутрафон някакъв. Изисква се съгласието на другите съсобственици при дарението.
Това са ми спомените поне от гражданското право аз от доста време се занимавам с НК така, че може и да греша, но не е коректно да казвате, че е тотално грешно и да няма никакви цитирани законови разпоредби. Копирайте ми една разпоредба, че при дарението на съсобственост няма никакви законови ограничения и ще се съглася с Вас и ще си посипя главата с пепел
Колега, страшно съжалявам, ако съм Ви обидила.
По същество - става въпрос за ограничение, което касае разпореждането, а именно продажбата. Това е изключение и като такова е експлицитно формулирано от законодателя. Така следва и да се тълкува.
Не аз трябва да дам правно основание за общото правило, а Вие за изключението.
Следите ли ми мисълта...
Поздрави!
- Meli77
- Младши потребител
в приключване на устните състезания във втората инстанция
мОЛЯ ВИ ПОСОЧЕТЕ МИ ВЕРНИЯ ОТГОВОР,ЧЕ ВЕЧЕ ОТ ТОЛКОВА ЧЕТЕНЕ ВЗЕХ ДА ДАВАМ НА ЗАЕТО.
И ПИШЕТЕ ЗА СРЕЩАТА
мОЛЯ ВИ ПОСОЧЕТЕ МИ ВЕРНИЯ ОТГОВОР,ЧЕ ВЕЧЕ ОТ ТОЛКОВА ЧЕТЕНЕ ВЗЕХ ДА ДАВАМ НА ЗАЕТО.
И ПИШЕТЕ ЗА СРЕЩАТА
- buba
- Младши потребител
buba написа:1. Всеки от другарите по делото може да се присъедини към жалбата, подадена от неговия съищец или съответник не по-късно от:
И ПИШЕТЕ ЗА СРЕЩАТА
верен отговор "б"- чл.265, ал 1-нов ГПК
- missy
- Младши потребител
Колеги, моля Ви кажете къде са публикувани списъците с допуснати до изпита. И къде да намеря трите теста, не съм много оправен в интернет Благодаря Ви предварително.
- A.Pato
- Потребител
http://www.vas.bg/Default.aspx?id=13 - спсание "адвокатски преглед" от саита на ВАС:м.ноември-брой 11-тест3, м.юли-бр.7-тест2, брои 4-5-м.април-май2006г.тест1- това са трите теста
http://www.vas.bg/Default.aspx?id=8 - списъка
http://www.vas.bg/Default.aspx?id=8 - списъка
- missy
- Младши потребител
имам въпрос....ако не се лъжа беше обсъждан във форума преди изпита за ноември, но моля отново да споделите вашето мнение и евентуално- какви са доводите ви:
Повереникът в наказателния процес:
а е страна
б не е страна
в заема особено процесуално положение
моето мнение е, че не е ,защото не е изрично посочен като страна,макар и да изпълнява функцията на защитник, който е страна. но се чудя, защото пък пише че за повереника се прилагат същите членове от закона като за защитник тогава?????
а е страна
б не е страна
моето мнение е, че не е ,защото не е изрично посочен като страна,макар и да изпълнява функцията на защитник, който е страна. но се чудя, защото пък пише че за повереника се прилагат същите членове от закона като за защитник тогава?????
- missy
- Младши потребител
missy написа:имам въпрос....ако не се лъжа беше обсъждан във форума преди изпита за ноември, но моля отново да споделите вашето мнение и евентуално- какви са доводите ви:
а е страна
б не е страна
Аз мисля че е отг. "б", защото повереникът упражнява чужди права от свое име - както е в ГП.
- Betty
- Нов потребител
|
|