- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за адвокатска колегия
|
|
Ами то всички ще сме там още в 8.00 ч.
- karuna67
- Младши потребител
Re: Изпит за адвокатска колегия
karuna67 написа:Конфидинциална информация колега
- Meli77
- Младши потребител
всеки се оплакваше от въпросите...от гр. казус също...аз съм на мнение, че беше нормален изпит и ще се докопам до устен
- gandalf_bg
- Младши потребител
По принцип тестът беше с нормална трудност. Крайно време беше да вдигнат нивото, но просто нямахме готовност за това. С оглед на предходните 3 теста и казусите към тях очакванията бяха доста по-различни. Нямаше готовност от явяващите са за това ниво на въпросите. Според мен не повече от 150 човека ще бъдат допуснати до устния. Аз също се явявах, но за проба. За мен не е решаващо да взема този изпит. Поне добих представа какво ме очаква занапред. Казуса по наказателно , за сметка на гражданскоправния, беше елементарен. Казвам го като човек, на който единственият досег до наказателно право са били учебните дисциплина. Очаквам от утре, след като сте си починали, драги кандидат-адвокати, да започнем коментарите по теста и казуса по гражданско право. Лек и според ден!
- misshe_
- Младши потребител
Хайде да започваме с коментарите на теста ако искате.
Какво ще кажете за въпроса свързан с етажната собственост, че там май всеки имаше свое мнение, но така и не стигнахме до консенсус.
Какво ще кажете за въпроса свързан с етажната собственост, че там май всеки имаше свое мнение, но така и не стигнахме до консенсус.
- zamzak82
- Младши потребител
Шефката са САК си го каза ясно- Лична собственост е. Няма значение, че служи като покрив на тея отдолу.Просто въпроса беше формулиран подвеждащо, както и много други, напромер за Касационната инстанция въпроса също не беше формулиран коректно.
- barri
- Потребител
barri написа:Шефката са САК си го каза ясно- Лична собственост е. Няма значение, че служи като покрив на тея отдолу.Просто въпроса беше формулиран подвеждащо, както и много други, напромер за Касационната инстанция въпроса също не беше формулиран коректно.
Кой въпрос имате предвид ? Боже, беше преди два дни и вече съм забравил въпросите
- A.Pato
- Потребител
Ами визирам въпроса дали Касационната инстнация събира доказателства или нещо такова беше. Дадените отговори не бяха много прецизни. А иначе как очакваш да помниш нещо след казуса, който дадоха после ....този път се поуляха
- barri
- Потребител
barri написа:Ами визирам въпроса дали Касационната инстнация събира доказателства или нещо такова беше. Дадените отговори не бяха много прецизни. А иначе как очакваш да помниш нещо след казуса, който дадоха после ....този път се поуляха
Имаше ли такъв въпрос изобщо ? Убий ме, не помня
А казусът беше просто абсурден. Не вярвам повече от 20-30 човека от цялата зала да са имали ЗСПЗЗ.
Колеги, някой ще може ли да пусне теста и/или казусите да си проверим отговорите ? Гледам, че на след предния изпит са били пуснати. И една молба - някой ако помни имената на членовете на комисията, ще може ли да ги разкрие - спомням си, че имаше някакъв доцент и представител на Габровска АК. Благодаря предварително.
- A.Pato
- Потребител
Беше изтекла информация май за казуса предварително, защото докато чакахме да влезем за казусите едни се хвалеха до нас, че сега са отишли да си купят ЗСПЗЗ, защото видиш ли имали "предчувствие". А иначе до мен 3 реда имаше само един закон, който обикаляше през всички, да не говорим че ти трябваше не само ЗСПЗЗ, но и ЗУТ..тези закони кога сме ги изучавали...никога. Той един от квесторите си го каза, че тая година са се попрестарали.
- barri
- Потребител
Беше доста трудно.Явно този път са сложили висока бариера за кандидатите.Теста имаше много потвеждащи въпроси,както и въпроси с два верни отговора.
Кога ли ще бъдат известни резултатите?
Кога ли ще бъдат известни резултатите?
- karuna67
- Младши потребител
Председател на комисията беше Мария Сидерова-член на ВАС,зам.председател-Наталия Ценова,проф.Траян Конов-СУ и двама от Кърджали и Габрово.
- karuna67
- Младши потребител
barri написа:Беше изтекла информация май за казуса предварително, защото докато чакахме да влезем за казусите едни се хвалеха до нас, че сега са отишли да си купят ЗСПЗЗ, защото видиш ли имали "предчувствие". А иначе до мен 3 реда имаше само един закон, който обикаляше през всички, да не говорим че ти трябваше не само ЗСПЗЗ, но и ЗУТ..тези закони кога сме ги изучавали...никога. Той един от квесторите си го каза, че тая година са се попрестарали.
Хм ... е, аз "решавах" казуса без наличието на ЗСПЗЗ. Просто предполагах какво би трябвало да гласи въпросният закон, нямах възможност да го поискам от никого. А такива, които "по предчувствие" си купиха ЗСПЗЗ точно преди изпита, видях и аз. Жалко, че не взех пример от тях ... следващия път ще знам.
А според Вас каква престъпна дейност извършиха двамата 'убавци от наказателния казус ? Мен ми се видя прекалено лесен, за да е истина ...
П.П. @karuna67, резултатите по наредба май трябва да излязат в 7-дневен срок, но квесторите споменаха от четвъртък насетне да проверяваме. Само не знам къде. Личното ми мнение е, че много от резултатите се знаеха преди самия изпит.
Сега видях, че сте ми отговорили на въпроса за комисията, благодаря Ви. А коя от двете дами беше "фелдфебелът", който постоянно сновеше между редовете и даваше нареждания ?
Последна промяна A.Pato на 16 Юни 2008, 10:43, променена общо 1 път
- A.Pato
- Потребител
Наказателният не случайно беше супер лесен....за да компенсира гражданския, хората все пак се бяха сетили,че за три часа не може да се решат два трудни казуса...Наказателния за 15 мин. го реших, ама другия....даже не се знае решен ли е ))
- barri
- Потребител
Аз също чух,като вървях зад г-жа Ценова да казва на 2 от изпитващите,че "има за проверка" 5-6 номерца от изпита
- karuna67
- Младши потребител
ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ!СПОРЕД МЕН ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАЗУСА Е ИЗТЕКЛА И НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ ИЗПИТА,ЗАЩОТО АЗ АКО ЗНАМ ДНИ ПРЕДИ ТОВА ЕДВА ЛИ ЩЕ ХОДЯ МИНУТИ ПРЕДИ ДА ВЛЯЗА ДА СИ КУПУВАМ ВЪПРОСНИЯ ЗАКОН.
ОТНОСНО ТЕСТА БЕШЕ СЛАБО КАЗАНО ГАДЕН И С ПОДВЕЖДАЩИ ВЪПРОСИ.ПРОСТО ЛЕКО НИ ПРЕЦАКАХА С НЕГО.
АЗ СЪЩО НОСЕХ ЗАКОНА ЗА ГРАЖДАНСКИЯ КАЗУС,НО ТОВА БЕШЕ ЧИСТА СЛУЧАЙНОСТ.ПРОСТО НА РАБОТА ГО БЯХ ПОЛЗВАЛА ДНИ ПРЕДИ ТОВА И ЗАТОВА СЕ ОЗОВА В МЕН.ИНАЧЕ ЕДВА ЛИ БИХ СЕ СЕТИЛА ,ЧЕ БИ МИ ПОТРЯБВАЛ.ТАКА ОКОЛО МЕН ГО ПОЛЗВАХА И ОЩЕ 10-15 КОЛЕГИ
ОТНОСНО ТЕСТА БЕШЕ СЛАБО КАЗАНО ГАДЕН И С ПОДВЕЖДАЩИ ВЪПРОСИ.ПРОСТО ЛЕКО НИ ПРЕЦАКАХА С НЕГО.
АЗ СЪЩО НОСЕХ ЗАКОНА ЗА ГРАЖДАНСКИЯ КАЗУС,НО ТОВА БЕШЕ ЧИСТА СЛУЧАЙНОСТ.ПРОСТО НА РАБОТА ГО БЯХ ПОЛЗВАЛА ДНИ ПРЕДИ ТОВА И ЗАТОВА СЕ ОЗОВА В МЕН.ИНАЧЕ ЕДВА ЛИ БИХ СЕ СЕТИЛА ,ЧЕ БИ МИ ПОТРЯБВАЛ.ТАКА ОКОЛО МЕН ГО ПОЛЗВАХА И ОЩЕ 10-15 КОЛЕГИ
- buba
- Младши потребител
|
|