начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Обща теория на правото

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Обща теория на правото

Мнениеот accipiter » 09 Авг 2002, 11:46

Проблема е следния.Следвам право в ПУ.ОТП ни го водеше М.Михайлова.Сега я пенсионират и изпита по ОТП ще го води мъж от СУ.
Въпросите ми са следните:
1.Кой са мъжете хабилитирани преподаватели в СУ по ОТП?
2.Някой би ли могъл да ми изпрати конспект?
3.Кой/и учебник/ци бихте ми препоръчали?
Благодаря ви предварително за помощта!
accipiter

Re: Обща теория на правото

Мнениеот russema » 11 Авг 2002, 20:50

Ще направя опит да те успокоя, изразявайки мнението си по твоя проблем. В чл. 8. (1) от “НАРЕДБА ЗА ЕДИННИТЕ ДЪРЖАВНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА "ПРАВО" И ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ "ЮРИСТ" “ е посочено: “Лекционните курсове по задължителните учебни дисциплини се провеждат от хабилитирани в съответната научна специалност преподаватели, които провеждат и семестриалните изпити. Оттук и изводът, че ръководството на ПУ би трябвало да задължи проф. Михайлина Михайлова да проведе изпита /поправката/ за студентите, чиито лекции е водила, и едва след това тя да се пенсионира. Все пак, ако се наложи друг преподавател да изпитва по ОТП, то той трябва да се съобрази с конспекта, който титулярът е изготвил, съответно с учебното съдържание, което той е вложил, преподавайки предвидените в наредбата часове. Най-малко колегиалната етика и професионалната отговорност изискват двамата да проведат консултации по този въпрос. Така се прави обикновено. Няма логика новодошлият преподавател да изготвя свой конспект по теми, които не са преподавани, и да има изисквания по материал, невключен във вече четените през годината лекции. Затова като че ли не бива да се притесняваш, а да се подготвяш по преподадения материал, използвайки посочената вече библиография и четените лекции. Е, вероятно новият преподавател, ако не познава лекциите на проф. Михайлова и нейните трудове за “Себето на правото” и др. подобни, ще бъде доста впечатлен, но, сигурна съм, ще ви оценява обективно, вземайки предвид уменията ви най-вече да се ориентирате в дадената тема и да правите връзка между нещата, когато говорите. Едва ли има уважаващ себе си преподавател, който да поставя високи оценки само за наизустени фрази, та макар и да са неговите собствени съждения.
russema
Младши потребител

Мнениеот Mb}|{bT » 12 Авг 2002, 13:37

Значи.... хабилитираните лица са две :) Но едното е жена. Така че ти се е паднал лошият вариант - Георги Бойчев.... Не ти трябват учебници, а неговите лекции. Мисля че мога да ти изпратя конспект, стига да не съм го затрил от ПЦто си. Пиши ми на <mailme_bg@abv.bg>. Мога да ти кажа и още неща за Бойчев, които по разбираеми причини не мога да публикувам във форума :) Айде чао засега и...късмет на изпита
Mb}|{bT

Мнениеот russema » 13 Авг 2002, 09:43

Изпитът в ПУ по ОТП е вече насрочен за 3.09 - І и ІІ група, и за 4.09 - ІІІ и ІV група. Преподавателят е посочен, но името му не е Георги Бойчев.
russema
Младши потребител

Мнениеот Annna » 14 Авг 2002, 22:49

Mejdu drugoto Ako si uchil pri Boichev ot negovite uchebnici i negovite lekcii -niama da imash problem,sushto taka plus za teb shte e ako si namerish rechnika mu po latinski -toi shte se raztopi ot kef- vinagi se pada vsicko svarzano s pravnata norma i iuridicheskata sankcia:)))))Az imam 6-oshte ne moga da poviarvam na kusmeta si!
Annna

Мнениеот дона » 17 Авг 2002, 09:16

Бойчев има издадени монографии лилави на цвят -Санкцията и др.вече не ги помня тъй като ги захвърлих не ми вършат работа,много си държеше на тях т имаше и учебник но е издаден от асистента му който наистина като разработка е хубав ,но при нас на изпита той не призна това което му говорихме по тоя учебник ,а искаше неговите лекции ,които пък не беше предал всичките ,а и в неговите монографии бяха само по някои въпроси та се наложи да ги търся от студенти в СУ.
Mb}|{bT написа:
>
> Значи.... хабилитираните лица са две :) Но едното е жена.
> Така че ти се е паднал лошият вариант - Георги Бойчев.... Не
> ти трябват учебници, а неговите лекции. Мисля че мога да ти
> изпратя конспект, стига да не съм го затрил от ПЦто си. Пиши
> ми на <mailme_bg@abv.bg>. Мога да ти кажа и още неща за
> Бойчев, които по разбираеми причини не мога да публикувам във
> форума :) Айде чао засега и...късмет на изпита
дона

Мнениеот accipiter » 17 Авг 2002, 11:07

Благодаря на всички за информацията!
Оказа се, че изпита ще го води Р.Ташев, евентуално Янаки Стоилов.Колкото до М.Михаилова, мисля, че още е доцент и не съжелявам осбено, че няма да ме изпита - не споделям голяма част от вижданията и,а ми е трудно да лъжа. Надявам се, че учебниците на Д.Милкова, Ц.Торбов и М.Михайлова ще са достатъчни за изпита.
accipiter

Назад към Лекции и материали