начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ипотека

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ипотека

Мнениеот rururury » 05 Мар 2009, 11:18

"Купувача плаща дълга направо на банката, като се прави уговорка да бъде вдигната ипотеката." Ако куповача не е знаел, че жилището е вече ипотекирано и плаща парите на брокера/ строителния предприемач и получава предварителен договор без нотариален акт и после въпросния човек от който е закупено жилището се скрива и оставя ипотеката. Има ли шанс да си получим жилещето обратно?
rururury
Нов потребител

Re: ипотека

Мнениеот georgi123456 » 05 Мар 2009, 11:29

Да- след като предприемете по съдебен ред разваляне на предварителния договор
georgi123456
Нов потребител

Мнениеот taen » 05 Мар 2009, 11:32

Кога сте го придобили, че да го получавате обратно?

И въобще, кои сте вие? Продавачи или купувачи? Защото не става много ясно.

И не ми се обиждайте, но като ви чета въпроса съм сигурен, че без адвокат няма да се оправите. Даже не знам какво още чакате да се случи, за да предприемете нещо.

А и това е юридически форум, а не безплатна правна помощ. Няма да си решите проблема пишейки тук.
taen
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Мар 2009, 11:48

Пишете по ясно - така, не става ясно кой на кого е правил ипотека.
Вашият случай се нарича евикция.
Но за да разберем кой е евинцирания, трябва да почнете от А-Б.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот rururury » 05 Мар 2009, 13:17

Аз съм купувач! Извинявам се за начина по който съм описала случая, но не съм адвокат и не разбирам. Купихме жилището на "зелено" и на няколко вноски. След първата вноска стройтелния предприемач е ипотекирал жилището без наше знание и така ние си платихме всички вноски и когато си поискахме нотарианлия акт се оказа, 4е предприемача се е покрил и не можем да го открием. Оказа се че това с ипотекирането при него било доста честа практика. Когато проверихме в агенцията по вписванията се оказа, че апартамента е ипотекиран и някой трябва да изплати ипотеката, ако не се изплати, апартамента ще се обяви на търг и продаде и ние оставаме на улицата. И какво да правя аз се пита в задачата. Извинявам се, но виждам, че все пак отговаряте и на други такива въпроси и си помислих, че ще благоволите и на мен, но явно не! Все пак ви благодаря!
rururury
Нов потребител

Мнениеот fani_i » 05 Мар 2009, 13:24

От допълнението Ви става ясно, че нотариален акт за покупко-продажба все още не е сключен и не сте придобили собственост върху имот.
Конкретните Ви права в случая ще зависят от клаузите на предварителния Ви договор и относимите разпоредби на закона - Дали продавачът, най-общо казано, се е задължил да не обременява имота с вещни права на трети лица и да Ви го прехвърли чист от тежести; включително ако такива са налични към датата на изповядване на сделката, ангажирал ли се е да предприеме необходимото за заличаването им преди или след изповядване... Въпрос на текст.
Тук обаче няма как да се прочете договора Ви, следователно незабавно Ви съветвам с договора и документите за плащане да се консултирате на място с адвокат.
fani_i
Потребител

Мнениеот rururury » 05 Мар 2009, 13:32

В ход е дело за нотариален акт, но адвоката ми искаше да започне три дела срещу банката и още две, който не бяха така любезни да ми обяснят! Става въпрос съда да вземе решение да ми се прехвърли ипотеката и да я изплатя, това са много пари. А аз попитах какво правим с парите който сме дали на стройтеля и адвоката ми каза ми забраветве за тях за момента. в предварителния ми договор пише , че може да се счита за окончателен , ако аз от своя страна сум била прилежна и съм си платила всичките вноски. Какво ми помага договора в момента и ако стане окончателен какво да правя. адвоката ми избягва тези въпроси или не ги изяснява
rururury
Нов потребител

Мнениеот rururury » 05 Мар 2009, 13:34

Договора е написан така, 4е да няма право да прехвърля собствеността и т.н В смисъл договора е изряден и няма такива уложки. В смисъл няма право да го ипотекира и такива неща
rururury
Нов потребител

Мнениеот rururury » 05 Мар 2009, 13:52

Извинявам се не проверявам никого! Аз съм клиент и съм на път да загубя жилище за което меко казано 20 години са събирани пари! Мисля, че съм длъжна да проверя всички варианти. И си мисля, че няма как да "проверя" адвоката си в този форум. Има неща, който не искат да ми обяснят точно , за това исках да ви попитам. Извинявам се много за "наглостта" си, но да си напът да си загубиш единственото жилище не "приятно"
rururury
Нов потребител

Назад към Ипотека