начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля ви прочетете това писмо и ми помогнете

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Re: Моля ви прочетете това писмо и ми помогнете

Мнениеот anamariq » 21 Сеп 2009, 17:53

david8605 написа:в София Миграция не еднокрадно сам се итересувал и те никакв отговор,казват ми да отида в Монтана Миграция да питам.А от тук Монтана ме плашат че ще ме изгонят от България.Не ги интересува че сам дал молба и чакам.

Явно доста си наплашен но това се преодолява !Появи се в Миграция Монтана ако трябва в миграционата служба на близък град иди ...но ...иди....!!!Като си стоиш у Вас няма кой да ти реши проблемите .С питане до Цариград се стига пробвай това което ти предлагам може пък да ти се помогне ,НАИСТИНА СЕ НАДЯВАМ david8605 остави ми ако имаш желание координати за да поддържаме връзка и да помагам с каквото мога емайл.. скайп ...
''СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТ ВСЯКЪДЕ''
anamariq
Младши потребител

Мнениеот david8605 » 21 Сеп 2009, 19:02

David8605 mi e skype-to
david8605
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 21 Сеп 2009, 22:59

Не ми се четат всички мнения:

само ще попитам - когато сте дошли 1993 г в България, и ти си бил малолетен, родителите ти са си узаконили престоя, а за теб не са направили нищо. Когато си станал пълнолетен вече нямаш основание да пребиваваш в БГ. Ако ти бяха уредили престоя преди, щеше да имаш 5 год непрекъснат престой в БГ и да получиш пребиваване. Защо не са ти взели някакъв паспорт кат си бил 15-16 годишен? Щеше да е валиден и след навършването ти на пълнолетие

Не търси вина само в държавата България, а и погледни и вашите грешки.
Най-големият ти проблем е това, че АРМЕНСКОТО ПОСОЛСТВО НЕ ДАВА ПАСПОРТИ НА ВСИЧКИ ДЕЦА КАТО ТЕБ, КОИТО НЕ СА СЛУЖИЛИ В КАЗАРМА ТАМ.
И оттук тръгват мъките ти.

КАКВОТО И ДА ПОИСКА ДА НАПРАВИ ДИРЕКТОРА НА ОДМВР, НАЧАЛНИКА НА МИГРАЦИЯ, БЕЗ ТВОЙ НАЦИОНАЛЕН ПАСПОРТ СА С ВЪРЗАНИ РЪЦЕ. Както тук са ти писали, вариантите са:
1. Тръгваш си за Армения, там караш казарма вземаш паспорт и се връщаш тук с виза Д.
2. Арменското посолство ти дава паспорт, и горните началници - не забравяй и те са хора - убеден съм биха ти помогнали да се узакониш.
3. Стоиш така и все повече и повече затъваш.

ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ Е, ЧЕ НА ТАКИВА ХОРА, КАТО ТЕБ, ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА НАПРАВО ГРАЖДАНСТВО.
АКО ЩЕ ТЕ УСПОКОИ - СТОТИЦИ СТЕ ТАКА. АКО ТРЯБВА, ПО НЯКАКЪВ НАЧИН СЕ СЪБЕРЕТЕ, РАЗБЕРЕТЕ, АКО ЩЕ ЕДНА ОБЩА МОЛБА ДО ПРЕЗИДЕНТА ЗА ДА ИЗДАДЕ УКАЗА ЗА БГ.....
nikiboy
Потребител

Мнениеот david8605 » 22 Сеп 2009, 10:55

Точно там е проблема че Арменското посолство не иска да ми даде никакви документи заради казармата.На 14 години няма казарма аз така знам,но те не ми дадоха.
david8605
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 22 Сеп 2009, 12:27

david8605 написа:Точно там е проблема че Арменското посолство не иска да ми даде никакви документи заради казармата.На 14 години няма казарма аз така знам,но те не ми дадоха.

Ами какво да ти кажа - освен съчувствие..... ти разбираш, че без документ за самоличност дори и адвокат не можеш да опълномощиш...

Вързана работа, и откровено ти казвам - цялата бъркотия е заради едната ви казарма и тъпия подход на посолството ви. Защото този посланик е тук за да помага на живеещите в БГ арменски граждани, а не кадровик в армията ви.
nikiboy
Потребител

Мнениеот bobi-12 » 23 Сеп 2009, 10:22

Мило момче,труден път ще изварвиш.Хиляди арменци са в такава ситуация.Спестяваш информацията ,че за да се издаде арменски паспорт без да покажеш военен билет е немислимо..Смятам че си наясно но според мен както казват по-горе пиши и се жалвай.Заведете дело ,пиши До Президента ,до ТВ.ако трябва.Ситуацията е много сериозна и не допускай да минава времето ти в криеница а се размърдай заедно с родителите ти .
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 23 Сеп 2009, 10:53

bobi-12 написа:Мило момче,труден път ще изварвиш.Хиляди арменци са в такава ситуация.Спестяваш информацията ,че за да се издаде арменски паспорт без да покажеш военен билет е немислимо..Смятам че си наясно но според мен както казват по-горе пиши и се жалвай.Заведете дело ,пиши До Президента ,до ТВ.ако трябва.Ситуацията е много сериозна и не допускай да минава времето ти в криеница а се размърдай заедно с родителите ти .

Добре го съветвате, но без АРМЕНСКИ ПАСПОРТ не може да му се удостовери самоличността!

Най-добре е арменската общност да се събере ( те си имат сдружения, задружни са ) и поради проблема, че стотици арменчета са така в батака, и отиват към по-зле и по-зле, да си разкарат посланика или и аз не знам какво, защото човека е "военен кадровик", а не посланик защитаващ интересите на гражданите си.

Всяко действие относно узаконяването на момчето в България че и дори и българско гражданство да му даде президента, опира до арменските власти. А те на такива като него не издават никакъв документ, не само паспорт, дори и служ. бележка. Което е ТЪПО !

А сега май Е НАЙ-ДОБРЕ, НЯКОЙ АДВОКАТ ОТ ТУК ДА СЕ НАЕМЕ И ДА ЗАЯВИ:
АЗ СЕ НАЕМАМ С МОМЧЕТО, ЩЕ МУ ПОМОГНА КОЛКОТО МОГА. ХЕМ РЕКЛАМА, ХЕМ ДОБРО ДЕЛО.
nikiboy
Потребител

Мнениеот bobi-12 » 25 Сеп 2009, 16:04

Попитай има ли възможност да си платиш казармата сега в посолството ,защото имате такъв закон но не съм сигурен дали трябва да имаш навършени 27 г.
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот anamariq » 21 Дек 2009, 00:59

david8605 има ли някакво развитие по Вашия случай? Можете ако имате желание да споделите какви стъпки сте направили,може и други с подобен проблем да прочетат и да са запознаят как да се справят със проблем от подобно естество...
anamariq
Младши потребител

Мнениеот chadel » 22 Дек 2009, 00:35

Обърнете се към Правната клиника за бежанци и имигранти и по-конкретно към адв. Валерия Иларева. Имат богат опит със случаи подобни на Вашия, аз самият лично съм бил сътрудник в спомената "клиника" (която е фондация всъщност), ще ви помогнат.
Можете да се свържете с тях тук: lcribg@gmail.com
chadel
Потребител

Мнениеот david8605 » 22 Дек 2009, 20:03

Можете ли да ми дадете по конкретна иформация за тази клиника.
Благодаря Ви предварително.
david8605
Младши потребител

Мнениеот david8605 » 03 Яну 2010, 17:26

Някой може ли да ми даде емайл адрес на Европейския съд в Страсбург?
david8605
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 03 Яну 2010, 18:19

david8605 написа:Някой може ли да ми даде емайл адрес на Европейския съд в Страсбург?

там жалби по имейл не приемат..... :D
потърсете сайта им и там щ го пише
nikiboy
Потребител

Мнениеот lutman » 03 Яну 2010, 19:08

moderator
Изображение
Аватар
lutman
Младши потребител

Мнениеот david8605 » 03 Яну 2010, 20:15

Lutman искате да кажете че там няма да ми помогнат?
david8605
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 03 Яну 2010, 21:57

david8605 написа:Lutman искате да кажете че там няма да ми помогнат?

Абе момче, ти не разбра ли, че първопроблемът ти е следният:

АРМЕНСКИТЕ ВЛАСТИ НЕ ТИ ДАВАТ ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ, КОЙТО ТИ Е НУЖЕН ЗА УДОСТОВЕРЯВАНЕ НА САМОЛИЧНОСТТА ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ В БЪЛГАРИЯ И ИЗВЪН НЕЯ.
Проблемът ти започва оттам. С какво да ти помогнат в Страсбург? Ти колко пъти ходи във вашето посолство и разговаря с посланика ви? Българската държава с нищо не може да ти помогне без ТВОЙ НАЦИОНАЛЕН ПАСПОРТ !!!
Вместо да пишеш тук и там, иди при загубения ви посланик ли е консул ли е модел "военен кадровик" и му тегли една ...... на арменски - ама както ти си знаеш.
nikiboy
Потребител

Мнениеот anamariq » 05 Яну 2010, 06:39

http://www.coe.bg/?menu=court тук за правата на човека,мисля че твоите са нарушени...
anamariq
Младши потребител

Мнениеот anamariq » 05 Яну 2010, 06:47

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=18&t=15200 тук за съда ,но и аз съм на мнение че няма смисъл ...http://www.echr.coe.int/ECHR/homepage_fr тук можеш да погледнеш ,има също така европейски омбудсман също може да каже нещо по твоя казус.Успех
anamariq
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 06 Яну 2010, 23:29

anamariq написа:http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=18&t=15200 тук за съда ,но и аз съм на мнение че няма смисъл ...http://www.echr.coe.int/ECHR/homepage_fr тук можеш да погледнеш ,има също така европейски омбудсман също може да каже нещо по твоя казус.Успех

Какво ще каже европейският омбудсман? Какво влияние има той над арменската държава?
Дали някой без грам документ може да стане български гражданин? Малко ме съмнява мен, какво ще пише на Указа на президента - име: представя се като ......
nikiboy
Потребител

Мнениеот lavv_rnaster » 07 Яну 2010, 14:24

david8605 написа:Lutman искате да кажете че там няма да ми помогнат?

Наистина простотията и нахалството нямали граници ...
lavv_rnaster
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Гражданство