начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ипотека кредит

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ипотека кредит

Мнениеот jesika » 23 Дек 2009, 12:35

Здравейте. имам договор за кредит опезпечен с ипотека. поради невъзможност не изплащам вноските. има образувано изпълнително дело. дала съм съгласието за продажба на имота и в момента е на втора продан от ЧСИ. въпросът ми е има ли право той да ми удържа част от заплатата преди да е продаден имота. не трябва ли първо имота да обзпечи кредита и след това да ми удържат?? не важи ли тук този член от ЗЗД?
"Чл. 174. Ипотеката обезпечава вземането независимо от промените, които са станали в него, но само до размера на сумата, за която е извършено вписването. Ако обаче е вписано, че вземането е лихвоносно, тя обезпечава и лихвите за двете години, които предшествуват годината на връчването призовка за доброволно изпълнение на собственика, за текущата година и за всички следващи, до деня на продажбата на имота. Освен това ипотеката обезпечава вземането на кредитора за разноските за учредяването и за подновяването й, съдебните разноски и разноските по изпълнението."
jesika
Младши потребител

Re: ипотека кредит

Мнениеот REVOLUTION » 23 Дек 2009, 12:40

Този текст няма нищо общо с запора и урдъжките на ТД.За връщането на кредита отговаряте с цялото си имущество , не само с ипотекираното жилище.В този ред на мисли ако след ПП , получената от последната цена не погасява дълга , изпълнението може да бъде насочено срещу други притежавани от вас имоти или движими вещи , както и ще продължат удръжките от заплатата до пълното погасяване на задължението.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот jesika » 23 Дек 2009, 12:48

благодаря за бързия отговор!
имам и друг въпрос - живея със съпруга си при неговата майка и там нямам нищо мое нито негово всичко е на майка му - може ли да се стигне до опис на наличните вещи при положение че не са мои само защото живея там?
jesika
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Дек 2009, 12:56

jesika написа:благодаря за бързия отговор!
имам и друг въпрос - живея със съпруга си при неговата майка и там нямам нищо мое нито негово всичко е на майка му - може ли да се стигне до опис на наличните вещи при положение че не са мои само защото живея там?

Може!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот jesika » 23 Дек 2009, 12:59

а това че по лична карта се водя на друг адрес?
jesika
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Дек 2009, 13:10

jesika написа:а това че по лична карта се водя на друг адрес?

Ако не сте регистрирали като настоящ адрес , жилището на свекърва Ви , няма опасност.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот jesika » 23 Дек 2009, 13:42

много благодаря
jesika
Младши потребител

Назад към Ипотека