- Дата и час: 22 Ное 2024, 07:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурси в държавната администрация ....
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
конкурси в държавната администрация ....
Искам да публикувам една статия, която не бих казала, че е някаква кой знае каква новина, но не защото не е важен проблемът, който ще бъде разгледан в нея, а защото всички знаят за него и си затварят очите.
Аз съм дипломиран и безработен юрист от две години насам. И така вече две години подред се явявам на конкурс след конкурс и нищо. Бих искала да попитам докога така? Може ли някои да ми даде отговор на този въпрос?
Някой сигурно би си казал, че съм много нетърпелив и самонадеян човек, но не е така. Просто вече търпението ми свърши. Изморих се да виждам как хора, дошли последни да подадат документи за участие в конкурса, биват канени по имена, а всички останали стоят отвън шушукат помежду си как е възможно това и никои нищо не казва на глас. До вчера и аз бях сред тази тълпа, но вече край, много ми дойде.
Сигурно всеки от вас се пита кое е това нещо, което ме е провокирало да говоря така? Ще ви кажа.
На 19. 08. 2010 г. бе проведен конкурс за младши експерт в Митница-Русе със заплащане 240 лева. Конкурсната процедура имаше толкова нарушения, че не знам от къде да започна, затова започвам от самото начало. Документите за участие бяха публикувани в сайта на Агенция по заетостта. Когато отидох да ги подам обаче се оказа, че са необходими още 2 декларации, за които знаеше само един кандидат от всички чакащи. Кажете ми вие сами на каква мисъл ви навежда това?
В деня на провеждане на конкурса стана още нещо странно. Докато раздаваха тестовете за интелигентност, председателят на комисията, провеждаща конкурса съобщи че участваме за 3 обявени работни места, които бяха 4 към момента в който подавах документи. Къде отиде четвъртото място? Кажете ми ако можете, защото не мога да намеря обяснение? Кого да попитам и може ли някой да ми даде логичен отговор?
След решаването на тестовете съобщиха, че резултатите ще бъдат обявени след 17 часа в сградата на Митница-Русе. Когато отидох там в 17:30 часа резултати още нямаше. Някакъв мъж, който не се представи съобщи, че резултати ще има след 20 часа и ни каза да не идваме, че ще ни се обадят по телефона. Никой разбира се не го послуша. След 20:00 часа навън имаше една дълга опашка от чакащи, но не и резултати. Те бяха изнесени почти в 21:00 часа. И тук вече видях наи-голямото си разочарование. От 261 души, участващи в конкурса до интервю бяха допуснати едва 30. Те се подиграваха с нашия труд и желание за работа. Искаха да кажат, че 231 души с висше образование не са способни да решат един тест за интелигентност, което е просто недопустимо.
Сред цялата талпа нямаше нито един радостен, всички бяха разочаровани. 30-те умника даже не бяха дошли да си проверят резултатите. Най-вероятно на тях са им се обадили. Въпросът тук е кога-преди или след проверка на нашите .
Не мога да приема това, че администрацията в България се подиграва със знанията и желанието на младите хора да започнат работа по придобитата специалност. Нашата родна страна се явява мащеха за нас, защото тъпче желаещите и можещите и дава шанс на хората с връзки или с пари. Защото корупция има и който каже обратното е просто един лъжец.
Затова трябва управляващите вместо да се чудят пред коя камера да се покажат и да кажат нещо, с което да ни замажат очите да вземат по-строги мерки за борба с корупцията. Аз мога да кажа само едно нещо в тази насока и то е, че срещу корупцията не се противодейства със заплати от 240 лева. Това само поощрява хората, получаващи такава смешна заплата да вземат подкупи.
Ето защо моят призив към всички е да спрете да се споглеждате и да мълчите и да кажете на глас това, което мислите.
Аз съм дипломиран и безработен юрист от две години насам. И така вече две години подред се явявам на конкурс след конкурс и нищо. Бих искала да попитам докога така? Може ли някои да ми даде отговор на този въпрос?
Някой сигурно би си казал, че съм много нетърпелив и самонадеян човек, но не е така. Просто вече търпението ми свърши. Изморих се да виждам как хора, дошли последни да подадат документи за участие в конкурса, биват канени по имена, а всички останали стоят отвън шушукат помежду си как е възможно това и никои нищо не казва на глас. До вчера и аз бях сред тази тълпа, но вече край, много ми дойде.
Сигурно всеки от вас се пита кое е това нещо, което ме е провокирало да говоря така? Ще ви кажа.
На 19. 08. 2010 г. бе проведен конкурс за младши експерт в Митница-Русе със заплащане 240 лева. Конкурсната процедура имаше толкова нарушения, че не знам от къде да започна, затова започвам от самото начало. Документите за участие бяха публикувани в сайта на Агенция по заетостта. Когато отидох да ги подам обаче се оказа, че са необходими още 2 декларации, за които знаеше само един кандидат от всички чакащи. Кажете ми вие сами на каква мисъл ви навежда това?
В деня на провеждане на конкурса стана още нещо странно. Докато раздаваха тестовете за интелигентност, председателят на комисията, провеждаща конкурса съобщи че участваме за 3 обявени работни места, които бяха 4 към момента в който подавах документи. Къде отиде четвъртото място? Кажете ми ако можете, защото не мога да намеря обяснение? Кого да попитам и може ли някой да ми даде логичен отговор?
След решаването на тестовете съобщиха, че резултатите ще бъдат обявени след 17 часа в сградата на Митница-Русе. Когато отидох там в 17:30 часа резултати още нямаше. Някакъв мъж, който не се представи съобщи, че резултати ще има след 20 часа и ни каза да не идваме, че ще ни се обадят по телефона. Никой разбира се не го послуша. След 20:00 часа навън имаше една дълга опашка от чакащи, но не и резултати. Те бяха изнесени почти в 21:00 часа. И тук вече видях наи-голямото си разочарование. От 261 души, участващи в конкурса до интервю бяха допуснати едва 30. Те се подиграваха с нашия труд и желание за работа. Искаха да кажат, че 231 души с висше образование не са способни да решат един тест за интелигентност, което е просто недопустимо.
Сред цялата талпа нямаше нито един радостен, всички бяха разочаровани. 30-те умника даже не бяха дошли да си проверят резултатите. Най-вероятно на тях са им се обадили. Въпросът тук е кога-преди или след проверка на нашите .
Не мога да приема това, че администрацията в България се подиграва със знанията и желанието на младите хора да започнат работа по придобитата специалност. Нашата родна страна се явява мащеха за нас, защото тъпче желаещите и можещите и дава шанс на хората с връзки или с пари. Защото корупция има и който каже обратното е просто един лъжец.
Затова трябва управляващите вместо да се чудят пред коя камера да се покажат и да кажат нещо, с което да ни замажат очите да вземат по-строги мерки за борба с корупцията. Аз мога да кажа само едно нещо в тази насока и то е, че срещу корупцията не се противодейства със заплати от 240 лева. Това само поощрява хората, получаващи такава смешна заплата да вземат подкупи.
Ето защо моят призив към всички е да спрете да се споглеждате и да мълчите и да кажете на глас това, което мислите.
Последна промяна stefka_s_vasileva на 21 Авг 2010, 10:09, променена общо 1 път
- stefka_s_vasileva
- Нов потребител
Re: konkursi v dyrjavnata administraciq
И аз съм като вас-без работа втора година, ходя си по конкурси и нищо, само губене на време, наистина трябва да се оплачем някъде, но къде? Мисля скоро да пиша на социалния министър по проблема, но ще видя дали си заслужава. Докато има конкурси определени точно за "Иванчо" такива като нас ням никога да влязат в държавната администрация и се губим като юристи, а времето отлита.
- magi_jeleva
- Потребител
11
Последна промяна viki_bahanova на 16 Мар 2012, 14:32, променена общо 2 пъти
- viki_bahanova
- Нов потребител
viki_bahanova написа:...За сведение ще отбележа ,че съм завършила с отличие две висши образования- "Право"и "Публична администрация".Питам се какво още трябва да завърша,за да си намеря нормална работа в тази държава?!
Две висши с отличие, и отивате на работа за 240 лева на месец? Боже, ако продавате чорапогащи на Женския пазар, ще изкарвате повече. Толкова ли няма отговаряща на образованието ви свободна позиция на пазара, че сте се вкопчили в държавната "цицка".
Знаех си аз, че няма смисъл да уча висше... Ей ма на - парнаджия, а взимам повече от 4 пъти по-голяма заплата от тази, за която вие се явявате на конкурс, учила сте 10-тина години...
Накратко - няма да се оправи тази държава. Докато мотивацията на един човек да постъпва на работа е възможността да се използва по престъпен начин бъдещото му служебно положение, и това се прави не от проЗ сержант с палката, който допреди да постъпи в полицията е завършил с 3-ка по милост някоя забита гимназийка, а от човек с две висши...
И изобщо не смятам да се извинявам за думите си - докато някой не ми даде смислен отговор в прав текст какви са мотивите му за кандидатстване на такава длъжност.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Има и друго 3 места - 261 човека. Има някаква врътка, не е просто за 240 лв
Професионално израстване. В митницата си е оферта.
Нямаш ли някой познат полицай да ти каже, че 1000 лв са му малко и да не е катаджия или митничар. Ама кво беше - много призвани, малко избрани.
Професионално израстване. В митницата си е оферта.
Нямаш ли някой познат полицай да ти каже, че 1000 лв са му малко и да не е катаджия или митничар. Ама кво беше - много призвани, малко избрани.
Г-н Танов, какво показаха проверките на НАП и Агенция "Митници", които трябваше да установят кои са митничарите, живеещи в лукс, неотговарящ на официалните им доходи?
За двама от проверените дотук има информация, че доходите им не отговарят на това, което имат като имущество. Писмото, което сме получили от НАП, е предадено на прокуратурата и тя е тази, която ще прецени има ли достатъчно данни да бъде образувано дело.
На какви постове са тези служители?
Те са служители на трасе. Но да ви кажа, в Свиленград аз съм освободил 70 души и въпреки това на цялата граница без значение дали говорим за граничар, служител на пътни такси или на митничар, няма един там, който да не е рода. Цял ден си подсвиркват "братовчед", "брат", "баща", всичкото е така, синджир марка. Аз какво трябва да направя, да закрия митницата на Капитан Андреево ли? Сега подготвям нови хора, които трябва да влязат, защото не мога да я закрия тази митница, трябва да влизат и приходи в този бюджет. И аз затова казвам, че ние успяхме да извършим една тежка реформа и за миналата година докарахме приходи с 5% по-малки от тези за 2008 година и, колкото и нескромно да звучи, за мен това е сериозно постижение на този екип, който работи в момента.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Re: конкурси в държавната администрация ....
Няма как да получите отговор от хора нагазили до раменете в лайна дигнали високо ръце пълни с пари за да не ги уцапат. ТЕ са с чисти ръце и пипат на чисто. След тях остават само бурени.
Няма как да Ви Разберът защо отивате за 240 лв заплата.Шанса на младите в тая страна е да се научите да газите в лайната до шия и да почнете да пренасяте като тях пари с гордо вдигнати чисти ръце .
Няма как да Ви Разберът защо отивате за 240 лв заплата.Шанса на младите в тая страна е да се научите да газите в лайната до шия и да почнете да пренасяте като тях пари с гордо вдигнати чисти ръце .
- mladomo
- Потребител
Представителят на " Спартак" му отесня цял раздел и влезе тук, за да си каже тежката дума...
Корупция има - факт. До колко в този или онзи конкурс не мога да дам дори и вяло мнение, така щото нито съм запозната в детайли с конкурсната документация, нито съм заинтересовано лице, нито се явявам на конкурси.
Но си задавам един единствен простичък въпрос- след като сте толкоз квалифицирани, образовани ( да не се тълкува, като покана за спор )защо не пляскате администрацията със законни средства?
Възнаграждението от 240.00лв. пък е така нищожно ( респект и уважение към родителите отглеждащи деца с такива суми ), че идея нямам защо е този наплив за това място. Освен последиците, които влече тази длъжност, да са примамливи.
Ако идеята на темата е да изплачете болката си от поредната несправедливост - разбирам и съчувствам.
Ако сте борбени натури- за юристи следва да знаете начините и средствата за тази битка.
Корупция има - факт. До колко в този или онзи конкурс не мога да дам дори и вяло мнение, така щото нито съм запозната в детайли с конкурсната документация, нито съм заинтересовано лице, нито се явявам на конкурси.
Но си задавам един единствен простичък въпрос- след като сте толкоз квалифицирани, образовани ( да не се тълкува, като покана за спор )защо не пляскате администрацията със законни средства?
Възнаграждението от 240.00лв. пък е така нищожно ( респект и уважение към родителите отглеждащи деца с такива суми ), че идея нямам защо е този наплив за това място. Освен последиците, които влече тази длъжност, да са примамливи.
Ако идеята на темата е да изплачете болката си от поредната несправедливост - разбирам и съчувствам.
Ако сте борбени натури- за юристи следва да знаете начините и средствата за тази битка.
- Гост.
- Старши потребител
Две минути след като напиша нещо в тоя форум и пращат някой от персонала да попие с кърпичка , да не се размирише.Явно доста миризма съм пуснал в предишния си пост в тая тема , че само след някоклко минути и напръскаха с ОДЕКОЛОН. ТО около тях вони , но винаги разпознават чуждата миризма. Няма как и да съм с тяхна миризма с тая заплата 500 лв.
Ужасно е да виждаш как някой те гледа в очите и те лъже.
Поли много си сладка понякога , жалко че тука не е място за секуални предложения.
Ужасно е да виждаш как някой те гледа в очите и те лъже.
Поли много си сладка понякога , жалко че тука не е място за секуални предложения.
- mladomo
- Потребител
konkursi v dyrjavnata administraciq
Искам да публикувам една статия, която не бих казала, че е някаква кой знае каква новина, но не защото не е важен проблемът, който ще бъде разгледан в нея, а защото всички знаят за него и си затварят очите.
На 19. 08. 2010 г. бе проведен конкурс за младши експерт в Митница-Русе със заплащане 240 лева. Конкурсната процедура имаше толкова нарушения, че не знам от къде да започна, затова започвам от самото начало. Документите за участие бяха побликувани в сайта на Агенция по заетостта. Когато отидох да ги подам обаче се оказа, че са необходими още 2 декларации, за които знаеше само един кандидат от всички чакащи. Кажете ми вие сами на каква мисъл ви навежда това?
Не мога да приема това, че администрацията в България се подиграва със знанията и желанието на младите хора да започнат работа по придобитата специалност. Нашата родна страна се явява мащеха за нас, защото тапче желаещите и можещите и дава шанс на хората с вразки или с пари. Защото корупция има и който каже обратното е просто един лъжец.
Ето защо моят призив към всички е спрете да се споглеждате и да мълчите и да кажете на глас това, което мислите.
На 19. 08. 2010 г. бе проведен конкурс за младши експерт в Митница-Русе със заплащане 240 лева. Конкурсната процедура имаше толкова нарушения, че не знам от къде да започна, затова започвам от самото начало. Документите за участие бяха побликувани в сайта на Агенция по заетостта. Когато отидох да ги подам обаче се оказа, че са необходими още 2 декларации, за които знаеше само един кандидат от всички чакащи. Кажете ми вие сами на каква мисъл ви навежда това?
Не мога да приема това, че администрацията в България се подиграва със знанията и желанието на младите хора да започнат работа по придобитата специалност. Нашата родна страна се явява мащеха за нас, защото тапче желаещите и можещите и дава шанс на хората с вразки или с пари. Защото корупция има и който каже обратното е просто един лъжец.
Ето защо моят призив към всички е спрете да се споглеждате и да мълчите и да кажете на глас това, което мислите.
- stefka_s_vasileva
- Нов потребител
За много неща мога да се съглася, но не и с това, че от 240 човека само 30 са издържали теста - по-скоро 30-тимата с най-високи оценки са преминали.
Няма какво да се кривим душите, всички знаят, че конкурса започва с изпит и завършва с интервю - естествено, и 101 точки от максимални 100 да имаш, като не си ти човека..... няма да те вземат.
Лошото е друго - тези стотици хора подготвят документи, дават и пари за "нищо".
Няма какво да се кривим душите, всички знаят, че конкурса започва с изпит и завършва с интервю - естествено, и 101 точки от максимални 100 да имаш, като не си ти човека..... няма да те вземат.
Лошото е друго - тези стотици хора подготвят документи, дават и пари за "нищо".
- nikiboy
- Потребител
За съжаление проблемът обхваща не само държавната администрация, а и всички конкурси. Повечето от длъжностите, които са за юристи се заемат след конкурс, а при тях предварително се знаят кои хора на кои места ще са, а останалите, които нямаме връзки, ставаме разочаровани и се чудим къде и как да си намерим работа. Друг проблем е и това, че пазарът на труда е пренаситен от юристи, има много юридически факултети за малка страна като нашата, бройките за кандидатстващите се увеличават вяка година, а и тази специалност незнайно защо много се харесва и на манекенките... това няма да го коментирам. И идва един момент, в който много дипломирани юристи не могат да си намерят работа, а други си намират и се задоволяват с ниски заплати, а да не казвам, че и на тези позиции се уреждат пак с връзки. И това ще продължава, и ще се явяват хилади кандидати за 40-50 места, ще си уреждат техните хора и не знам до кога така... Много сме безработните юристи, имащи желание да си работят по специалността, и наистина трябва да предприемем нещо, за да не си останем само с едната диплома, която за разлика от родната ни страна в чужбина се цени.
- p_tpetrova
- Нов потребител
Ние сме може би единствената държава, в която:
1. Местата във ВУЗ са повече от завършващите гимназии ( техникумите си имат специалност и почти не се предполага че след техникум че учиш висше )
2. Много от таксиметровите шофьори имат висше образование
3. Конкурсите са за определен човек, всички го знаят, но въпреки това се редят на опашката.
1. Местата във ВУЗ са повече от завършващите гимназии ( техникумите си имат специалност и почти не се предполага че след техникум че учиш висше )
2. Много от таксиметровите шофьори имат висше образование
3. Конкурсите са за определен човек, всички го знаят, но въпреки това се редят на опашката.
- nikiboy
- Потребител
stefka_s_vasileva написа:... Документите за участие бяха побликувани в сайта на Агенция по заетостта...
... Нашата родна страна се явява мащеха за нас, защото тапче желаещите и можещите и дава шанс на хората с вразки или с пари.
Имайте милост към "колегите" юристи... защо трябва да се червят заради вас? "Инструмента" на един юрист е най-вече езика, и ако след 5 години следване право продължавате да допускате такива правописни грешки, говори много зле за качеството на образованието. Мен не би ме потресъл кой-знае колко и резултата от теста за интелигентност при такава граматика.
stefka_s_vasileva написа:Ето защо моят призив към всички е спрете да се споглеждате и да мълчите и да кажете на глас това, което мислите.
Не мисля, че е кой-знае каква загуба отпадането ви от съревнование за работа, която е на смени,и за която ще ви се плащат 240 лева. Погледнато реално, спокойно можете да намерите работа поне за 2 пъти по-голяма сума без особени затруднения дори и в сегашната криза. В частния сектор има търсене на кадърни юристконсулти. Не проумявам огромното желание да прекарате младостта си, седейки в една будка "на браздата" и да се разправяте с потни тираджии, да ровите в багажа (често не съвсем изпран) на разни афганистанци и пакистанци, да се завирате в напечените до 80 градуса каросерии на камионите, и срещу това да получавате малко повече от обезщетение за безработица. Или може би нещо изпускам?
Последна промяна TheOldMan на 21 Авг 2010, 09:17, променена общо 1 път
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Конкурси и изпити viewtopic.php?f=10&t=43223&p=418169#p418169
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Възнаграждението от 240.00лв. пък е така нищожно ( респект и уважение към родителите отглеждащи деца с такива суми ), че идея нямам защо е този наплив за това място. Освен последиците, които влече тази длъжност, да са примамливи.
Нещо като заплатите в МВнР - 400-500лв тук, ама ако се уредиш в посолство или консулство....
При тази длъжност и заплата няма как да няма "материално стимулиране" , макар, че съм чувал, че "по митниците няма корупция"
- nikiboy
- Потребител
mladomo написа:...Ужасно е да виждаш как някой те гледа в очите и те лъже.
Лъжата каза:"Аз съм две истини!" и Истината призна: "Аз съм само част от Лъжата - тази, която на вас е удобна, другата част на която ни е неприятна и затова обявена за неправилна!".
mladomo написа:Поли много си сладка понякога , жалко че тука не е място за секуални предложения.
- Гост.
- Старши потребител
Колеги да сте безработни е по-малкото зло от това да се впишете като адвокати, както направих аз.За жалост малко не ми достигна на последния конкурс за младши магистрати и май ще продължа с мъките.Миналото лято след като изкарах изпита за адвокати се вписах в АК-Пловдив.Положението е страшно-университета бълва всяка година армия от юристи които няма какво да работят и се вписват като адвокати или отиват в някоя кантора на познат и упражняват дейност без да са вписани.Тарифите за ЕТ вече са под 50лв а за ООД 70-80.Как ще се хване някой да му регистрирам фирма по тарифата, като някой взема 2-3 пъти по евтино.Така е и с изготвянето на договори и други книжа.До тук само съм давал пари за такси вписване, наеми,осигуровки и членски внос.Осигуровките като гледам масата колеги въобще не ги плащат, предпочитат членския внос защото вече има 10-ки изключени защото нямат 20лв да си внесат в колегията!
Задлъжнял съм вече към кой ли не сигурно едно 4000-5000лв.А мои съученици които след като завършиха средното си образование отидоха да берат ягоди в Англия, вярно след 7-8 години къртовски труд, имат по 2 апартамента и само от наеми прибират 700-800лв на месец, а аз съм с едната диплома и дългове от близо 5000лв.
Не търся проблема в държавата, нито се оплаквам.Явно така се получава когато, тук ще цитирам единия ми съученик "всички искаме да сме натъкмени в офисче с климатик и родителите ни да казват, моя син/дъщеря е юрист"
Вече ми е смешно даже, но е абсолютен факт.Не мога и да се отпиша защото и за това пари искат.
Знам че сега някой ще каже чакай, трябвало 5-10 години да ми тръгне практиката, но през тези години дълговете се трупат, а времето си върви.Хващането при някой адвокат също е с много връзки, а и в Пловдив има 2-3 кантори които вземат помощници, а кандидатите са повече отколкото на митницата.
Задлъжнял съм вече към кой ли не сигурно едно 4000-5000лв.А мои съученици които след като завършиха средното си образование отидоха да берат ягоди в Англия, вярно след 7-8 години къртовски труд, имат по 2 апартамента и само от наеми прибират 700-800лв на месец, а аз съм с едната диплома и дългове от близо 5000лв.
Не търся проблема в държавата, нито се оплаквам.Явно така се получава когато, тук ще цитирам единия ми съученик "всички искаме да сме натъкмени в офисче с климатик и родителите ни да казват, моя син/дъщеря е юрист"
Вече ми е смешно даже, но е абсолютен факт.Не мога и да се отпиша защото и за това пари искат.
Знам че сега някой ще каже чакай, трябвало 5-10 години да ми тръгне практиката, но през тези години дълговете се трупат, а времето си върви.Хващането при някой адвокат също е с много връзки, а и в Пловдив има 2-3 кантори които вземат помощници, а кандидатите са повече отколкото на митницата.
- ivanovs
- Нов потребител
ivanovs написа:Колеги да сте безработни е по-малкото зло от това да се впишете като адвокати, както направих аз.
Не съм съгласна с колегата , не забравяйте ,че вече няма ограничения и ако сте вписани в българска адвокатска колегия , имате право да практикувате и в страните от Европейския съюз. Без пари не става естествено , но начини ще се намерят. Учете езици !!! Много колеги вече имат офиси в Гърция. Всяко начало е трудно.
- eliana
- Потребител
Здравейте,
ще се радвам, ако някой ми отговори. Може ли, да се издържи изпита за адвокати, без да се вписваш в адвокатска колегия веднага след това, а на някакъв по-късен етап?
Благодаря.
ще се радвам, ако някой ми отговори. Може ли, да се издържи изпита за адвокати, без да се вписваш в адвокатска колегия веднага след това, а на някакъв по-късен етап?
Благодаря.
- vaniaoz
- Потребител
може да, те ти издават едно удостоверение и после когато решиш се вписваш.Аз издържах ноември миналата година и не съм се вписвала.Изрични попитах и казаха,че когато искам тогава, няма срок
- velikova_
- Потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|