начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

"ТЪРГОВСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ" НА БОРИС ЛАНДЖЕВ

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Re: karo

Мнениеот Фен » 25 Окт 2003, 05:22

Ами ще разбереш като го прочетеш. Не е толкова трудно да се сетиш :)))))
Фен

Мнениеот Фен » 26 Окт 2003, 11:59

За отговора на този въпрос Вижте какво казва и участника с ник "рецензент".
Фен

Re: "ТЪРГОВСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ" НА БОРИС ЛАНДЖЕВ

Мнениеот студент » 26 Окт 2003, 22:47

Към всички, които не вярват в научните достойнства на д-р Борис Ланджев, отправям покана да дойдат да слушат лекциите му по Търговски право и Борсово право в УНСС. Тогава да видим какво ще кажете.
Книгата все още не съм си я купил, но тъй като познавам автора и неговите способности, мисля да го направя в най-скоро време.
студент

Мнениеот 1234 » 08 Ное 2003, 21:20

Книгата ще стане сензация.
1234

Мнениеот snakemoon » 09 Ное 2003, 18:52

Като махнем излишните суперлативи, на автора следва да му се признае, че се е опитал да повдигне завесата в област, която е неизследвана и поражда много проблеми в практиката. Аз лично поддържам по-голямата част от изложеното във въпросната книга. Смятам, че оценката ми е максимално обективна, тъй като нямам никакви преки впечатления от автора.
За скептиците: Не винаги първият опит за систематизиране на необработена материя е 100% успешен, но само за това автора следва да бъде поздравен, а не оплюван. Много е лесно да преиздаваш и редактираш утвърдени концепции, но е трудно да установяваш такива. Що се отнася до стила на изложението - много по-трудно е да се направи изложение на правни проблеми на достъпен за по-широк кръг от читатели език, отколкото да се употреби тъй нареченият висок стил.
snakemoon

Мнениеот Гери » 09 Ное 2003, 19:57

i men me pishete :) oshte utre shte si ja nabavia :)
Гери

Re:snakemoon

Мнениеот Фен » 09 Ное 2003, 20:23

Радвам се, че има здравомислещи хора като Вас, които могат да преценяват нещата без да са обзети от завист и самовлюбеност. Написаното от Вас е украшение за този форум и се надявам стилът Ви да допадне и на други участници, които да видят, че позитивната настройка (не казвам обаче, че не трябва да се изказват критично), т.е. стремежът да се види във всяко нещо доброто, е пътят към добрата и полезна дискусия.
Фен

Re:snakemoon

Мнениеот karo » 09 Ное 2003, 20:41

Виждам, че е нужно да се сдобия с нея, за да я коментирам!:)))))))))
karo
Потребител

Мнениеот Фен » 09 Ное 2003, 21:18

Ти си пълна противоположност на Snakemoon. Не е нужно да си купуваш книгата, а просто я прочети. Ако искаш аз ще ти я заема.
Фен

Мнениеот karo » 09 Ное 2003, 22:43

Заем за послужване! Давай!!!:)))))))))
karo
Потребител

Мнениеот snakemoon » 10 Ное 2003, 17:28

За Фен,
Благодаря, но не мисля, че съм написал, кой знае какво. Просто изказвам собствената си принципна позиция, която не мисля, че представлява хвалебствено слово за г-н Ланджев. Както посочих по-горе има някои положения, по които мога да споря с автора, но това не прави труда му по-малко стойностен.
Съжалявам, че не разполагам с повече време за да посоча и конкретни примери.
В тази връзка, не ми се нрави празнословното възхваляване на един или друг автор и въздигането му на пиедестал, само защото е еди кой си. Бих посъветвал и вас и останалите колеги, четейки този или онзи автор да не бъзрате да възприемате съответното изложение като чиста монета, а се старайте да формирате свое собствено мнение. Знам, че това е по -трудно, но пък е по-полезно.
Успех на всички.
snakemoon

Предишна

Назад към Лекции и материали