начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Конкурс за юрисконсулт в РДНСК

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Конкурс за юрисконсулт в РДНСК

Мнениеот esita_ » 03 Май 2011, 19:46

Привет!
Колеги, предстои ми явяване на конкурс за юрисконсулт в РДНСК, за който няма публикуван конспект с нормативни актове. Информацията, която получих за подготовката за писмената част на изпита, е че ще се решават казуси.
Явявам се за първи път на подобен конкурс и ме притеснява естеството на въпросите и правната материя, която обхващат, имайки предвид специфичността на работата в областта на строителния контрол.
Съсредоточила съм се върху ЗУТ, ЗДС, Закона за регионалното развитие, ЗА – за други нормативни актове не се сещам.
Отправям молба към колеги, които са се явявали на подобен конкурс или имат по-голяма яснота, за малко напътствия!
Предварително благодаря!
esita_
Младши потребител

Re: Конкурс за юрисконсулт в РДНСК

Мнениеот dimitar-rdr » 13 Май 2011, 19:47

Аз лично не съм се явявал на такъв конкурс, но мои познати са се явявали. Попрочети и ЗМСМА, погледни и базови решения на ВАС по ЗУТ. На устния основно са ги питали за незаконни строежи, както и всичко свързано с тях. Погледни и структурата на ДНСК, компетентност и прочие. Надявам да не съм закъснял с отговора. Много успех ти желая :D
dimitar-rdr
Нов потребител

Re: Конкурс за юрисконсулт в РДНСК

Мнениеот esita_ » 29 Май 2011, 16:51

Благодаря,че все пак някой се отзова на молбата ми:) Да,основно казусите се въртяха около незаконните строежи, съответните актове и пр.в тази насока въпроси и както предположих ЗА. Втората част от изпита - :)отваряш ЗУТ и ако можеш да се ориентираш бързо-отговаряш,ако ли не - продължаваш нататък:)
Благодаря още веднъж!
esita_
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити