начало

Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател

Отваряне не Електронен магазин

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отваряне не Електронен магазин

Мнениеот boo_brother » 22 Сеп 2011, 21:38

Здравейте, някой да знае какви са изискванията и каква е процедурата за отваряне на електронен магазин?
boo_brother
Нов потребител

Re: Отваряне не Електронен магазин

Мнениеот TheOldMan » 22 Сеп 2011, 23:20

Предполагам че ако го хостнеш в Туваго, острови Тонга или Либерия, единственото изискване ще е да си плащаш хоста... :)
Иначе търговията по интернет по нищо не се различава от реалната такава от гледна точка на закона. Само не знам как става фатката с издаването на касовите бележи - "Моля пазете касовата бележка до натискане на бутона "EXIT" :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Отваряне не Електронен магазин

Мнениеот rozablue » 24 Сеп 2011, 21:39

Имате регистрирана фирма за търговска дейност, като в решението е записано, наред с всички други дейности, и- електронна търговия.

След това поръчвате на IT -специалист да Ви направи електронен магазин и -това е. Може да Ви струва някъде към 2 000 лева или повече. И -започвате да търгувате: получавате поръчки, изпращате стоката,като към нея прилагате касовия бон и,ако клиентът желае - фактура: както в обикновен магазин. И по същия начин си водите счетоводството.
rozablue
Потребител

Назад към Търговско право