начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Действие на придобивната давност

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Действие на придобивната давност

Мнениеот gudio » 20 Окт 2011, 14:54

portokal написа:Същото, каквото би било, ако симулативната сделка беше действителна - кое не ти хареса? Транслативно или конститутивно, според това какви права са предмет на сделките на сина с родителите и с третото лице.

Ами ако беше действителна симулативната сделка, щеше да има какво да се "транслира" или "конституира", а то няма какво... Затова - да живее проф.Венцислав Стоянов и фингираното правоприемство (ако наистина го е измислил, де)
8)
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 20 Окт 2011, 15:05

Венцислав Стоянов ми е чел лекции преди 15-тина години, но от тях помня (или поне съзнавам, че помня) само това, че имаше мустаци. 8)
Това за фикцията в тази тема си е моя идея, без да знам, че повтарям чужди идеи - ама ето, че добре съм се справила. Обикновено се справям добре. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Окт 2011, 15:09

portokal написа:Венцислав Стоянов ми е чел лекции преди 15-тина години, но от тях помня (или поне съзнавам, че помня) само това, че имаше мустаци. 8)
Това за фикцията в тази тема си е моя идея, без да знам, че повтарям чужди идеи - ама ето, че добре съм се справила. Обикновено се справям добре. 8)

Вярно си има мустаци. :D Поне и по мое време имаше! :lol:

към гъдя!
Под класически имам предвид преподаватели/учени профилирани по вещно право.
А иначе ,че не си чел един отличен съвременен учен е твой пропуск. :twisted:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Окт 2011, 15:13

REVOLUTION написа: Под класически имам предвид преподаватели/учени профилирани по вещно право.

:roll: ПОСТкласически вероятно са профилираните по право на индустриална собственост. А НЕОкласическите - по борба със софтуерно пиратство и кибер-престъпления :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Окт 2011, 15:24

gudio написа:
REVOLUTION написа: Под класически имам предвид преподаватели/учени профилирани по вещно право.

:roll: ПОСТкласически вероятно са профилираните по право на индустриална собственост. А НЕОкласическите - по борба със софтуерно пиратство и кибер-престъпления :?:

Ха , ха , ха.Това бирнически хумор ли е? :lol: :lol:

Значение на думата класически

класическа, класическо, мн. класически, прил.
1. За постижения и произведения на науката, изкуството и литературата – който има общопризната непреходна стойност, служи за образец, за правило. Класически открития. Класически произведения на литературата. Класически балет. Класическа теория. Класическа форма.
2. Който е свързан с античната култура. Класически езици. Класическа архитектура.
3. Който е свързан с изучаване на античните езици. Класическа гимназия. Класическа паралелка.
4. Прен. Разг. Типичен, характерен, образцов. Класически пример за безотговорност.
5. Разг. Отличен, образцов. Класически обяд.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Окт 2011, 15:46

gudio написа:
REVOLUTION написа:Така го нарича проф.Венцислав Стоянов в учебника си "Вещно право" стр.192.
Интересно че класическите автори по вещно право избягват да го причисляват при оригинерните придобивни основания , макар че или мълчат какво е или възприемат нов термин. :D

:shock: Я какъв класически автор съм пропуснал :?: :oops: Проф. Венцислав Стоянов ....

Нещо ми прозвуча като първото значение. Щото 4-тото е преносно и обикновено носи отрицателна оценка, както в примера, който е даден :mrgreen:
REVOLUTION написа:Ха , ха , ха.Това бирнически хумор ли е? :lol: :lol:

Значение на думата класически

класическа, класическо, мн. класически, прил.
1. За постижения и произведения на науката, изкуството и литературата – който има общопризната непреходна стойност, служи за образец, за правило. Класически открития. Класически произведения на литературата. Класически балет. Класическа теория. Класическа форма.
2. Който е свързан с античната култура. Класически езици. Класическа архитектура.
3. Който е свързан с изучаване на античните езици. Класическа гимназия. Класическа паралелка.
4. Прен. Разг. Типичен, характерен, образцов. Класически пример за безотговорност.
5. Разг. Отличен, образцов. Класически обяд.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Окт 2011, 16:08

А за пореден път си се заблудил.Нищо де , простено да ти е... :mrgreen:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Окт 2011, 16:13

REVOLUTION написа:А за пореден път си се заблудил.Нищо де , простено да ти е... :mrgreen:

Я, кажи сега, в светлината на класиците: отчуждаването за държавни нужди, конфискацията и т.н. оригинерни способи ли са или "фингирано правоприемство" :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Окт 2011, 16:31

Е как какво, нали съм писал за отчуждаването за държавни нужди-твърдо оригинерен. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Окт 2011, 22:02

REVOLUTION написа:Е как какво, нали съм писал за отчуждаването за държавни нужди-твърдо оригинерен. :D

Туй по Закона за селата и градовете ли :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Окт 2011, 07:41

gudio написа:
REVOLUTION написа:Е как какво, нали съм писал за отчуждаването за държавни нужди-твърдо оригинерен. :D

Туй по Закона за селата и градовете ли :?:

Тук признавам точка за теб , не съм го чел тоя закон. :!: :D
REVOLUTION
Активен потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба