начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дело за връщане на владение, обжалване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за връщане на владение, обжалване

Мнениеот freelanguage » 30 Май 2012, 12:43

Здравейте! Имам един много прост въпрос, но тъй като не съм запозната с материята, не ми е ясен. Става въпрос за предстоящо дело за оспорване на владение, в което дело аз съм ответник. Беше подадена искова молба, на която като ответник съм отговорила и предстои делото, на което нямам възможността да присъствам, нито пък да наемам адвокат, който да ме представлява. Интересува ме, ако решението по делото не е в моя полза, ще имам ли правото да ОБЖАЛВАМ? Благодаря предварително!
freelanguage
Нов потребител

Re: Дело за връщане на владение, обжалване

Мнениеот neutralen » 30 Май 2012, 13:54

За да имате право да обжалвате, трябва с Отговора на ИМ да направите ИСКАНЕ за разглеждане делото във ваше отсъствие/чл.238 ал.1 от ГПК/. Ако не сте направили такова искане Съдът ще постанови "неприсъствено решение"/чл.239 от ГПК/ в полза на Ищеца, което практически не можете да обжалвате/чл.240 от ГПК/. За това, ако първото по делото заседание още не е минало, с отделна Молба до съда направете искане делото да се гледа във ваше отсъствие. Ако Първото по делото заседание е минало, срока е преклузивен и нямате шансове.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот freelanguage » 30 Май 2012, 14:18

Благодаря Ви за бързия отговор. Има ли срок , в който трябва да бъде изпратена молбата и съществува ли определен образец, по който тя трябва да бъде съставена или да я напиша по мое усмотрение?
freelanguage
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 30 Май 2012, 15:48

Молбата следва да постъпи в Съда най-малко 3 дни преди Първото по делото заседание, датата на което е посочена в Призовката, която сте получили. Молбата се пише в свободен текст, примерно - В допълнение на Отговора на ИМ, моля, уважаемия съд, да постановите разглеждане дселото в мое отсъствие.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот freelanguage » 30 Май 2012, 17:00

Помощта Ви ми беше изключително полезна, за което пак Ви благодаря! Хубав ден !
freelanguage
Нов потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане