- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013, vol. 1
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013
И в броя от днес няма конкурс.
- valerieva_d
- Потребител
u3mamhukaa написа:Тия заявления дето са в сайта нямат градове бе, или пак нещо не съм видял?
Валерия ти си Ущипана с У
Поредният неграмотен юрист. Язък за изпитите по БЕЛ за прием.
- valerieva_d
- Потребител
Мда, грешката е вярна. Наистина не се попълват места, а съобразно бала се избира. Сори за дезинформацията, която подадох, но така беше преди да променят правилата, които току-що за първи път прочетох, признавам си. Е, значи важното е да се изкарат възможно най-високи оценки на двата изпита. Последният път като ходих на конкурс за първоначално назначаване, беше голяма секира. От около 660 човека на писмен, до устен допуснаха около 70-80, което е малко над 10 процента от явилите се, а кандидатствахме за 33 места. Така че, аз лично съм подготвен за голяма "сеч". То зависи и от казусите, но ..... каквото сабя покаже. Успех на всинца ни.
- ozzo_123
- Младши потребител
Със сигурност ще е голямата сеч тази година прав сте колега.Миналата година на съдийския наказателен мисля, че се беше паднал. Тази година сигурно граждански ще дадат.
Последна промяна valerieva_d на 22 Яну 2013, 16:03, променена общо 1 път
- valerieva_d
- Потребител
Ами те не ги дават, сами си ги избираме, защото произволен кандидат-магистрат тегли един плик измежду десетте възможни. Аз си предпочитам наказателното право и предпочитам наказателен казус за съдийския. Преди три години като кандидатствах за мл. съдии и прокурори за съдии се падна наказателен казус, но имах 4,75, а за прокурори мисля, че направих 4,25, но тогава имаше 1200 кандидати за прокурори и имаше безумна сеч. Само около 200 бяха допуснати на устен. Каквото и да говорим ще емалко за случващото се по тези конкурси. Искам да попитам някой подавал ли е документи без да прилага трудова или служебна книжка? Аз определено не смятам да ги подавам, дали биха не ми приели документите само на това основание?
- ozzo_123
- Младши потребител
Да знам, че се тегли, просто мое вътрешно убеждение. Иначе и аз съм за наказателно, въпреки че е нож с две остриета
- valerieva_d
- Потребител
Аз така като гледам статистиката и стигам до извода, че цифрите са същите като на адвокатския през юни миналата година. На теста бяхме 700, на казуса - около триста и успешно взелите го, бяхме около 60 за цяла България.
- desy_11
- Младши потребител
Ноември бяхме 700 на теста, на казуса 250, на устния около 150
- valerieva_d
- Потребител
И колко взеха устния?
Горе-долу?
Горе-долу?
- desy_11
- Младши потребител
Колеги дали тия заявления дето са качени на сайта на ВСС са актуални,аз мисля че не са.Вие какво ще кажете?
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
desy_11 написа:И колко взеха устния?
Горе-долу?
аз минах в началото, нямам информация, но със сигурност е имало върнати
- valerieva_d
- Потребител
Е, все още не е обявен. Дали ще е утре?
Колко ли време им трябва?
Колко ли време им трябва?
- desy_11
- Младши потребител
До Деси,
Конкурса ще го обявят в брой 8 на Държавен вестник!
- ozzo_123
- Младши потребител
Колеги ще има ли наистина конкурс на 30 март 2013 за младши прокурори защото във страницата на ВСС нищо такова не пише, кога е крайния срок за подаване на документите, моля някой ако има някаква информация да ми кажеvalerieva_d написа:desy_11 написа:И колко взеха устния?
Горе-долу?
аз минах в началото, нямам информация, но със сигурност е имало върнати
- zveda
- Нов потребител
Колега, още не е обнародвано в държавен вестник, следователно не може да си подадете документите все още.
А за конкурса за прокурори вижте тук http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
6.1. На основание чл. 180 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложения на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на длъжността младши прокурор в районните прокуратури, както следва:
1.1. Районна прокуратура Бургас – 1 /една/ щатна бройка;
1.2. Районна прокуратура Варна – 2 /две/ щатна бройка;
1.3. Районна прокуратура Плевен – 1 /една/ щатна бройка;
1.4. Районна прокуратура Пловдив – 1 /една/ щатна бройка;
1.5. Районна прокуратура София – 10 /десет/ щатни бройки;
1.6. Районна прокуратура Хасково – 1 /една/ щатна бройка.
Общо 16 /шестнадесет/ щатни бройки
6.2. На основание чл. 7, ал. 1 от Правилата относно реда за провеждане на конкурсите и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт в 14-дневен срок от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник" кандидатите подават в администрацията на ВСС, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф” №12 заявление за участие в конкурса (по образец), към което се прилага: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по ЗСВ; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; нотариално заверена копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка; други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
А за конкурса за прокурори вижте тук http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
6.1. На основание чл. 180 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложения на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на длъжността младши прокурор в районните прокуратури, както следва:
1.1. Районна прокуратура Бургас – 1 /една/ щатна бройка;
1.2. Районна прокуратура Варна – 2 /две/ щатна бройка;
1.3. Районна прокуратура Плевен – 1 /една/ щатна бройка;
1.4. Районна прокуратура Пловдив – 1 /една/ щатна бройка;
1.5. Районна прокуратура София – 10 /десет/ щатни бройки;
1.6. Районна прокуратура Хасково – 1 /една/ щатна бройка.
Общо 16 /шестнадесет/ щатни бройки
6.2. На основание чл. 7, ал. 1 от Правилата относно реда за провеждане на конкурсите и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт в 14-дневен срок от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник" кандидатите подават в администрацията на ВСС, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф” №12 заявление за участие в конкурса (по образец), към което се прилага: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по ЗСВ; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; нотариално заверена копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка; други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.
- valerieva_d
- Потребител
Колеги, искам да попитам...необходимо ли е да подадем документите си на място? Дали можем да ги подадем и чрез куриер? Предполагам,че да,но все пак искам да съм сигурна! Другият ми въпрос е: така и не се разбра два комплекта с документи оригинали ли трябва да си подготвим или един с оригинали и един с копия? Благодаря!
- milopate
- Нов потребител
Лично или чрез пълномощник- с нотариално заверено пълномощно.
За другия ви въпрос всеки казва различно
За другия ви въпрос всеки казва различно
- valerieva_d
- Потребител
Колеги,
В сайта на Висшия съдебен съвет има Проект на правила за провеждане на конкурсите за младши съди и и младши прокурори! Може да го намерите в раздел "Конкурси".
В сайта на Висшия съдебен съвет има Проект на правила за провеждане на конкурсите за младши съди и и младши прокурори! Може да го намерите в раздел "Конкурси".
- ozzo_123
- Младши потребител
ozzo_123 написа:До Деси,
Много ти благодаря!
Аз днес се обаждах на ВСС и ми казаха, че е необходим само един комплект оригинали на документите. А за другия конкурс се подават само копия.
- desy_11
- Младши потребител
(3) По време на писмения и устния изпит кандидатите могат да ползват само нормативни актове.
А, аз си мислех, че могат да се ползват само на писмения.
А, аз си мислех, че могат да се ползват само на писмения.
- desy_11
- Младши потребител
|
|