- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013, vol. 1
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013
Май ти се дразниш , той вероятно изобщо и не е чувал за тебе .
Quis custodiet ipsos custodes?
- miniscule
- Потребител
miniscule написа:Ако може да прибавя и трети въпрос - какво престъпление ще извърша , ако сложа разхлабително в чая на друг човек и той цял ден не може да излезе от WC - то ? С каква степен на обществена опастност е подобно деяние и колко години лишаване от свобода ще бъдат наложени на извършителя ?
Брат ми, ако имаш мнение по въпроса - сподели го без да се правиш на интересен. Тая селска заядливост, трябваше да си я оставил някъде в детската градина още. Не знам кого се опитваш да впечатлиш и с какво, но определено не ти се получава...
- bodymaker
- Младши потребител
miniscule написа:Май ти се дразниш , той вероятно изобщо и не е чувал за тебе .
Точно така,завиждам му много и в тази връзка и ей сегичка .....ще си го преместя
П.П. А той чувал ли е за съдебна зала? Съмнявам се.Чак ги съжалявам горките.
- svettoslav
- Активен потребител
bodymaker написа: Не знам кого се опитваш да впечатлиш ...
Вероятно проф. мОрков
Последна промяна svettoslav на 19 Мар 2013, 12:21, променена общо 1 път
- svettoslav
- Активен потребител
Защо когато вие задавате въпроси всичко е наред и вероятно това е признак за любознателност, а когато аз задам въпрос, се тълкува като "селска заядливост", все пак не аз пиша за отношението ми към конкурса чрез състоянието на половите ми органи.
И накрая, но не на последно място, давайте малко по-сериозно, достатъчно сериозни въпроси зададох с цел да създам дискусия и градивен разговор, който да ни бъде от полза на всички, но не се отзовахте на тях, защо???
И накрая, но не на последно място, давайте малко по-сериозно, достатъчно сериозни въпроси зададох с цел да създам дискусия и градивен разговор, който да ни бъде от полза на всички, но не се отзовахте на тях, защо???
- miniscule
- Потребител
Вероятно някой е бил скъсан на изпита по наказателно право от " проф. Морков " , което обяснява и неговото отношение към него
Както вече веднъж писах , той е професор и авторитет и ще оценява нашите знания тепърва .
Иказванията на мнения за него чрез цинизми - " дреми ми на ....... " , е проява на лош вкус от страна на колегите .
Както вече веднъж писах , той е професор и авторитет и ще оценява нашите знания тепърва .
Иказванията на мнения за него чрез цинизми - " дреми ми на ....... " , е проява на лош вкус от страна на колегите .
- miniscule
- Потребител
Само да уточня промяната в предходното ми мнение.Просто бях написал името на професора с голяма буква. За да изпъква обаче по-добре буквата "О" трябваше да коригирам началната такава.
А,бе,чувал съм че в БГ някои професури се придобивали "по давност"-минеш ли 55г.-си професор екс леге.
А,бе,чувал съм че в БГ някои професури се придобивали "по давност"-минеш ли 55г.-си професор екс леге.
- svettoslav
- Активен потребител
Колега Светослав , не харесваш Марков , не харесваш Русчев , не харесваш Траян Конов , посочи поне един преподавател , който да ти е по сърце .
- miniscule
- Потребител
miniscule написа:Колега Светослав , не харесваш Марков , не харесваш Русчев , не харесваш Траян Конов , посочи поне един преподавател , който да ти е по сърце .
Само ако се натъпчеш с разхлабителни и се явиш на изпит,където дъъъъълго ще те изпитват...
П.П. Споко,бе,нама да те изпитват,само ще те измъчват А ти щ се стегнеш с един колан през кръста-и няма да им се даваш в никой случай....
П.П. Между другото харесвам ги ,бе,как да не ги харесвам.А това,че вадим кирливи ризи и ги квалифицираме като такива каквито са си,не променя цялостното ми положително отношение.Всичките,които изброи, са симпатяги,въпреки че единият е малко "дървар",ама карай. Въпреки,че не ми е предавал. Ми така де: "Ни приема,ни предава"
- svettoslav
- Активен потребител
Проф.Марков е страхотен преподавател, на който не му е преподавал, може само да съжалява. Мен лично не ми харесва тази негова безизразност на изпитите, но човека си е такъв просто. Държи на общата част страшно много, вследствие на това масово се влачеха изпитите по НК обща и особена, факт е. И Русчев и Стамболиев за същите с разликата, че при тях е по-скоро на настроения.
- valerieva_d
- Потребител
bodymaker написа:Здравейте колеги, аз пак забих на два на глед не толкова сложни уж казуса. 1. Престъпление и как ще се квалифицира упояването на човек, без каквито и да е други престъпления. Просто упояваш някого чрез лекарство да речем, пуснато в кафето ? 2. Как може следва да се квалифицира деянието "обръсване косата на жена". При това ако косата е хубава, буйна и жива, докато е била пияна. (Сама се е напила до това състояние)
Имам съмнения, че за второто може и да е обида "извърши нещо унизително за чест и достойнството.." от това изхождам аз. ест може и да греша
За първото каква е точно целта на опояването ако е за някакво престъпление, но то не е извършено според мен е опит към това престъпление,ама за самото опояване е поставяне в безпомощно състояние, за да се извърши престъплението.
- valerieva_d
- Потребител
valerieva_d написа:За първото каква е точно целта на опояването ако е за някакво престъпление, но то не е извършено според мен е опит към това престъпление,ама за самото опояване е поставяне в безпомощно състояние, за да се извърши престъплението.
Колегата има предвид само упояване.
Разстройството на здравето може да има и такова измерение.Обективното състояние на физиолог. процеси у човека е нарушено в дадения случай,чрез съзнателно повлияване на мозъка,доколкото последният бива третиран с психоторпни вещ-ва.
Не е противоправно когото го анестезират преди операция(същото е и с ампутирането на крайник примерно)-налага се ,с оглед спасяването на друго благо,където медиц. павила го позволяват,дори изискват,но ако се прави извън изключенията е и общ.опасно.
Има "разстройство на здравето" смятам.В принудата не се вписва така или иначе.
- svettoslav
- Активен потребител
т.е. ЛТ по 130
- valerieva_d
- Потребител
" Каквото и да става,като усетиш,че почват да те гъбаркат-забавлявайте се и вие,все пак човек има достойнство някакво. Аз напимер бих започнал да ги изпитвам,да задавам въпроси на комисията и да си записвам отговорите,ако има такива.Ще си взема кафето,ще си сръбна хууууубаво и звучно като турчин в кафеджийница-и ще ги скъсам всичките..
Как ли?-пишете им на всичките двойки в пОртокола-и готово "
Това е чуждо мнение , не мое .
Как ли?-пишете им на всичките двойки в пОртокола-и готово "
Това е чуждо мнение , не мое .
- miniscule
- Потребител
Завърших СУ 2008 и по мое време проф.Методи Марков преподаваше по гражданско и семейно право, но не е преподавал по наказателно право.
- dedra
- Потребител
Имаме предвид проф. Румен Марков
- miniscule
- Потребител
Аха-изказал съм се неподготвен
- dedra
- Потребител
Дедра не е ли в женски род ?
- miniscule
- Потребител
Информацията е конфиденциална
- dedra
- Потребител
valerieva_d написа:т.е. ЛТ по 130
Такова ще да е,ако е.
Едни вземат разхлабителни,други приспивателни,такива ми ти работи
П.П. Аз лично съм водил дело с разхлабителни.Не се бъзикам.Пуснах го както за тел. повреда,така и за обида.А съдията сигурно се е изпуснал от смехове.Прекратихме го,т.к.,аман-заман да не се съдим сега...нещата стават по време на работа;да се посмеят малко на чужд гръб някои хора...много смешно, няма що.
Последна промяна svettoslav на 19 Мар 2013, 15:20, променена общо 1 път
- svettoslav
- Активен потребител
|
|