Работя в частна охранителна фирма като охрана в голяма търговска верига. Ставката ми е по 1.50 на час на 9 часов работен ден. Но ежемесечни ми удържат и по 32 лв. за платен годишен отпуск освен осигуровките, които са около 22 процента. И така взимам по 237 лв.-245-лв. на месец. Правомерно ли е това? Не съм чула другаде да удържат пари от заплатата за платен отпуск. Още повече като поискам отпуск ми казват да си търся заместник и така и не зная дали ще си получа парите.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 15:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удръжат ми от заплатата за платен отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Удръжат ми от заплатата за платен отпуск
Разбира се, че НЕ е правомерно. И как точно документално оформят удържането? И ако е документално, вие подписвали ли сте се, че сте съгласна с това?
Най-добре би било да сигнализирате инспекцията по труда.
Най-добре би било да сигнализирате инспекцията по труда.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Каква е тази "ставка" по 1.50 ?Каквъв е този 9 часов работен ден?Имате ли трудов договор?Какво пише там?Как сте назначена?Дайте повече информация.Удръжки за платен отпуск не могат да се правят..!По ведомост ли ви дават пари или взимате повече от това което ви пише там?
- REPLAY
- Младши потребител
Това е охранителна фирма ...
Тройно счетоводство.
Работиш колкото ти кажат. Получаваш колкото ти дадат. Ако се инициира проверка - всичко е точно по второто счетоводство. А удръжката представлява следното:
(Например)
Обектът плаща на охранителната фирма 4000 лева за 8 човека охранители. 4 в график за дневна смяна и 4 за нощна. По един на смяна. Охранителите получават 2000 лева - по 250 лева на човек. Останалото го взима фирмата. За да излезе starla5252 в отпуск, Пешо трябва да й вземе смените. Като й вземе смените, Пешо ще получи нейните 250 лева и за нея не остава нищо. За да се плаща на starla5252 през времето на отпуск, предварително й се удържат пари. Какво не е ясно ?
Това е схемата в охранителните фирми, но в дребните, които не е ясно как се крепят, както и в тези, които не е ясно как съществуват, щото работят на загуба и основно перат пари от друг незаконен бизнес на собственика.
Не коментирам дали е правилно и правомерно. Просто разказвам.
(При проверка, документално, нещата (сещайте се), са перфектни )
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Значи по твоета логика това си е чист неплатен отпуск ..Не ми се мисли ако се разболееш и си вземеш болничен дали пак така ще се процедира.Нещата тук смърдят много яко и най-мнгоо ме притеснява,че starla5252 започва поста си с охрана в голяма търговска верига .Ако не даде информация за трудовия си договор няма какво друго да коментирам.
- REPLAY
- Младши потребител
И при мен е така, сьщо сьм охранител в такава верига.
- onkelabg
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|