- Дата и час: 23 Ное 2024, 15:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на служебно правоотношение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Прекратяване на служебно правоотношение
Бях назначена по реда на чл. 16А от ЗДС с ранг ІІІ младши. На 29.07.2013 г ми прекратиха договора. Въпросът ми е имат ли право при положение, че имам ТЕЛК 60 % диагноза С54 и мога ли да съдя институцията за възстановяване на работа. Благодаря Ви предварително
- elli62
- Нов потребител
Re: Прекратяване на служебно правоотношение
Какво точно се крие зад диагнозата. Предполагам ,че сте назначени без конкурс , нали?
- sunrise
- Активен потребител
Не мисля.
"Въведената с разпоредбата на чл. 333 от КТ специална закрила е относима единствено за прекратяване на трудовите правоотношения, но е неприложима за правоотношения, възникнали и развили се по ЗДСл." РЕШЕНИЕ № 10358 ОТ 18.11.2003 Г. ПО АДМ. Д. № 6385/2003 Г., 5 ЧЛ. С-В НА ВАС
"Въведената с разпоредбата на чл. 333 от КТ специална закрила е относима единствено за прекратяване на трудовите правоотношения, но е неприложима за правоотношения, възникнали и развили се по ЗДСл." РЕШЕНИЕ № 10358 ОТ 18.11.2003 Г. ПО АДМ. Д. № 6385/2003 Г., 5 ЧЛ. С-В НА ВАС
- vassilev
- Активен потребител
да без конкурс. А ТЕЛКА е 7 болести защитени.
- elli62
- Нов потребител
Защитени от какво? Точно седем?
Иначе, защитата , както са посочили е в КТ и касае този закон.
Отделно от това, държавния служител се назначава въз основа на конкурс. Не може поради заболяване,да се заобикаля закона. По всяка вероятност е проведен конкурс и затова сте освободена.
Иначе, защитата , както са посочили е в КТ и касае този закон.
Отделно от това, държавния служител се назначава въз основа на конкурс. Не може поради заболяване,да се заобикаля закона. По всяка вероятност е проведен конкурс и затова сте освободена.
- sunrise
- Активен потребител
По чл. 16 А е по служебно право отношение с намалено работно време.
Работник или служител, боледуващ от болест, определена в наредба на министъра на здравеопазването (Наредба № 5 от 20.02.1987 г. за болестите, при които работниците, боледуващи от тях, имат особена закрила съгласно чл. 333, ал. 1 от КТ);
В чл. 1, ал. 1 от Наредба № 5 от 20.02.1987 г. за болестите, при които работниците, боледуващи от тях, имат особена закрила съгласно чл. 333, ал. 1 от КТ е предвидено, че закрила при уволнение имат работници или служители, боледуващи от някоя от следните болести:
1. исхемична болест на сърцето;
2. активна форма на туберкулоза;
3. онкологично заболяване;
4. професионално заболяване;
5. психично заболяване;
6. захарна болест.
Работник или служител, боледуващ от болест, определена в наредба на министъра на здравеопазването (Наредба № 5 от 20.02.1987 г. за болестите, при които работниците, боледуващи от тях, имат особена закрила съгласно чл. 333, ал. 1 от КТ);
В чл. 1, ал. 1 от Наредба № 5 от 20.02.1987 г. за болестите, при които работниците, боледуващи от тях, имат особена закрила съгласно чл. 333, ал. 1 от КТ е предвидено, че закрила при уволнение имат работници или служители, боледуващи от някоя от следните болести:
1. исхемична болест на сърцето;
2. активна форма на туберкулоза;
3. онкологично заболяване;
4. професионално заболяване;
5. психично заболяване;
6. захарна болест.
- elli62
- Нов потребител
Както сама посочвате, това е закрила по КТ,а не по закона за държавния служител.
Зная за какво се отнася този член, но не мисля,че целта му е заобикаляне на конкурса. Проведен ли е конкурс за Вашата длъжност, на какво основание е прекратен договора Ви?
Зная за какво се отнася този член, но не мисля,че целта му е заобикаляне на конкурса. Проведен ли е конкурс за Вашата длъжност, на какво основание е прекратен договора Ви?
- sunrise
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|