- Дата и час: 27 Ное 2024, 00:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Сключен трудов договор ,а не работя.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Сключен трудов договор ,а не работя.
На 18.11.2013 имам сключен трудов договор,но от тогава до ден днешен нямам и един заработен ден !Договора е с пробен период до 18.12.2013 и в него е описано ,че е длъжен ежеседмично да заплаща възнаграждение + % в края на месеца.Днес като му звъннах да го питам какво правим ми предложи или да чакам или да си намеря друга работа .Как да процедирам ...за мен това си е абсолютно некоректно !Като иска да чакам да си плаща ежеседмично.Към ИТ не съм се обръщал ,защото няма смисъл предполагам.Разчитам на съветите Ви и евентуално ,ако има начин да си взема полагаемото да ми препоръчате адвокат по трудовоправни въпроси в Пловдив.
- rzrrbg
- Нов потребител
Re: Сключен трудов договор ,а не работя.
Здравейте. Бихте ли описали подробности как сте изпълнили задълженията си по трудовия договор и къде! Това ще определи дали е налице съдържанието на Чл. 63. от Кодекса на труда(1)
(3) (Ал. 1 отменена, предишна ал. 2 - изм., ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишна ал. 1, изм. - ДВ, бр. 120 от 2002 г.) Работникът или служителят е длъжен да постъпи на работа в едноседмичен срок от получаването на документите по ал. 1, освен ако страните са уговорили друг срок. Ако работникът или служителят не постъпи на работа в този срок, трудовото правоотношение се смята за невъзникнало, освен ако това се дължи на независещи от него причини, за които той е уведомил работодателя до изтичането на срока.
(3) (Ал. 1 отменена, предишна ал. 2 - изм., ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишна ал. 1, изм. - ДВ, бр. 120 от 2002 г.) Работникът или служителят е длъжен да постъпи на работа в едноседмичен срок от получаването на документите по ал. 1, освен ако страните са уговорили друг срок. Ако работникът или служителят не постъпи на работа в този срок, трудовото правоотношение се смята за невъзникнало, освен ако това се дължи на независещи от него причини, за които той е уведомил работодателя до изтичането на срока.
- kazimirc4
- Потребител
Уведомление за назначаване не съм подписвал(не само в тази фирма ми се е случвало),но би трябвало да е регистриран в НАП договора,защото са ми платени осигуровките за ноември.Утре ще проверя в НАП със сигурност за да не се окаже ,че ви губя излишно времето.Относно липсата ми на работното място ....повода е ,че фирмата чака някакъв лиценз за да започне и не е по моя вина.
- rzrrbg
- Нов потребител
На мен ми намирисва на престой не по вина на работника.
Важно е какво пише в ТД относно момента на постъпване на работа,но ако не може да се "постъпи" по независещи от работника причини,дължи се обезщетение в размер на брутното ТВ.
Важно е какво пише в ТД относно момента на постъпване на работа,но ако не може да се "постъпи" по независещи от работника причини,дължи се обезщетение в размер на брутното ТВ.
- svettoslav
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|