начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Втори трудов договор, бременност и съкращаване

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Втори трудов договор, бременност и съкращаване

Мнениеот lighty » 26 Мар 2014, 22:42

Здравейте.
Ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвет за следния казус:
Имам основен трудов договор, на който ме осигуряват на 600лв от няколко години. От 01.07.2013 имам 2-ри трудов договор, където се водя на 4 дни седмично по 2 часа и ме осигуряват на 300лв. Фирмите са различни, но като цяло собствениците са едни и същи. Тъй като съм бременна, шефката реши, че ще ми прекрати 2-рия трудов договор.Думите и бяха - уведомявам те, че договорът ти с фирма "Х" ще бъде прекратен. В момента съм в болнични , тъй като лежах в болница няколко дни поради проблеми и допълнително ми дадоха още един месец. Но болничните изтичат след няколко дни. Въпросът ми е имат ли право да ми прекратят този договор, при положение че съм бременна, т.е. дали съм защитена по него,както по основния по чл. 333 от КТ? Ако ми продължат болничните какво ще стане? Заведена съм като рискова бременност.
Благодаря за вниманието
lighty
Нов потребител

Назад към Трудово право