- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Управител на недействащо ЕООД и трудов договор в друга фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Управител на недействащо ЕООД и трудов договор в друга фирма
Имам регистрирана фирма ЕООД на мое име,която не е извършвала никаква дейност откакто е регистрирана. През това време съм служител в друга фирма и излязох в болничен по майчинство. През това време въпросната фирма спира дейност,но аз продължавам да се водя назначена там,тъй като няма как да ме уволнят понеже съм в болничен. Въпроса ми е как да процедирам в момента и какво е най-удачното действие,за да не се наложи да връщам изплатените ми от НОИ обещетения.Благодаря предварително
- smahnatabg
- Нов потребител
Re: Управител на недействащо ЕООД и трудов договор в друга ф
Най-удачното действие е бездействие. При конкретните обстоятелства, това, че сте собственик (и доколкото разбирам и управител) на ЕООД, какво общо има с качеството ви на осигурена по трудово правоотношение?
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Здравейте,
В описания от Вас случай, след като дружеството, на което сте собственик, не е извършвало дейност и предполагам, че не сте осигурявана от него, това няма влияние върху обезщетението за бременност и раждане.
Относно опасенията Ви, че фирмата, в която сте на трудов договор, е спряла дейност, няма причина да се притеснявате.
Съгласно чл.52 от КСО при прекратяване на осигуряването за общо заболяване и майчинство през време на получаване на обезщетение за бременност и раждане на осигуреното лице се изплаща парично обезщетение до изтичане на срока на обезщетението за бременност и раждане по чл.50 от КСО, а именно 410 календарни дни, т.е. каквото и да стане с фирмата, в която се намирате в отпуск по майчинство, Вие ще си получавате задължително обезщетенията от НОИ за тези 410 календарни дни.
За момента не е необходимо да предприемате каквото и да е.
Дори да се стигне до ликвидация на фирмата, в която сте на трудов договор, преди да изтекат горепосочените дни, Вие пак ще си получавате обезщетението, но има специални формуляри, които Вие попълвате и входирате в НОИ вместо осигурителя.
Дано съм Ви била полезна!
В описания от Вас случай, след като дружеството, на което сте собственик, не е извършвало дейност и предполагам, че не сте осигурявана от него, това няма влияние върху обезщетението за бременност и раждане.
Относно опасенията Ви, че фирмата, в която сте на трудов договор, е спряла дейност, няма причина да се притеснявате.
Съгласно чл.52 от КСО при прекратяване на осигуряването за общо заболяване и майчинство през време на получаване на обезщетение за бременност и раждане на осигуреното лице се изплаща парично обезщетение до изтичане на срока на обезщетението за бременност и раждане по чл.50 от КСО, а именно 410 календарни дни, т.е. каквото и да стане с фирмата, в която се намирате в отпуск по майчинство, Вие ще си получавате задължително обезщетенията от НОИ за тези 410 календарни дни.
За момента не е необходимо да предприемате каквото и да е.
Дори да се стигне до ликвидация на фирмата, в която сте на трудов договор, преди да изтекат горепосочените дни, Вие пак ще си получавате обезщетението, но има специални формуляри, които Вие попълвате и входирате в НОИ вместо осигурителя.
Дано съм Ви била полезна!
- g_shekerova
- Нов потребител
Шекерова, виждам че сте нов потребител в този форум. Поогледайте се и в други раздели и се поинтересувайте дали има друг като вас, който така фрапантно да рекламира дейността си.
Постът ви изглежда толкова професионално написан, че мен лично ме отблъсква. Вкарвайте малко цвят, чувство, творчество...моля ви
Постът ви изглежда толкова професионално написан, че мен лично ме отблъсква. Вкарвайте малко цвят, чувство, творчество...моля ви
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Шекерова, виждам че сте нов потребител в този форум. Поогледайте се и в други раздели и се поинтересувайте дали има друг като вас, който така фрапантно да рекламира дейността си.
Това е публично предупреждение в унисон с казаното от eurolinker
Линкът в профила Ви е достатъчен - всичко друго е непозволена реклама - тарифите
Това е публично предупреждение в унисон с казаното от eurolinker
Линкът в профила Ви е достатъчен - всичко друго е непозволена реклама - тарифите
moderator
-
consultant - Младши потребител
Така е, благодаря за съветите ви.eurolinker написа:виждам че сте нов потребител в този форум.
Поласкана съм. Не съм помисляла да пиша непрофесионално в професионален форум като този. Също ако на мен ми се наложи да питам нещо тук, бих очаквала професионален отговор.eurolinker написа:Постът ви изглежда толкова професионално написан
- g_shekerova
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|