начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор

Мнениеот stylish » 02 Май 2014, 17:53

Здравейте. Предстой ми да започна работа по проект, в който аз се явявам "изпълнител". Според този договор ще получавам по 28лв. на ден за срок от 15 дни. Интересува ме след като си получа заплащането, дължа ли някакви данъци или такси на държавата и в какъв размер? Трябва ли да внасям здарвни осигуровки, при положение, че се водя редовен студент? :roll:
stylish
Нов потребител

Re: Договор

Мнениеот iliana88 » 02 Май 2014, 21:11

Здравейте,
Според дадената от Вас информация вероятно става дума за договор за поръчка или договор за услуга. В тези случаи платецът на дохода при заплащане на дължимата сума по договора ще ви даде Сметка за изплатени суми и Служебна бележка за доход. Платеца на дохода има задължение да удържи вашите данъци и осигурителни вноски и ще ви заплати сумата, която сте уговорили но след като удържи задължителните по закон осигурителни вноски и данък. Платеца също така има задължение да внесе тези вноски в държавния бюджет и да подаде към НАП декларация образец 1 за направените вноски. Вие ще имате задължение да подадете годишна данъчна декларация за доходите получени през 2014 г. в срок до 30 април 2015 г.
iliana88
Младши потребител

Назад към Трудово право