начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Прекратен ТД без да получа заповед

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратен ТД без да получа заповед

Мнениеот s_velichkova » 14 Май 2014, 11:02

Здравейте!Може да е коментирана подобна тема,но аз държа да разкажа моят проблем ,защото не съм напълно сигурна колко съм в правото си и колко не съм.
На 08.07.2013 г. подписвам договор по чл.70,ал.1,т.1 от КТ с 6 мес. изпитване с фирма ...ЕООД.
На следващия месец /септември/ реших ,че не ще напусна и дадох Молба/предизвестие/ за напускане по взаимно съгласие,като преди това е воден разговор и той прие моето напускане.По договор имам 90 дни предизвестие и през това време трябваше да се намери заместник.До края на декември останах на работа ,ту имах заместник да обуча,ту-нямах,но останах и ми се плащаше по банков път.В същия месец управителя/собственик/ ме помоли да остана до ЮНИ и аз се съгласих,при условие че ще обучавам или помагам на новият човек и тук е мястото да кажа че дейността е свързана с преподаване на народни танци.Приех при тези условия ,но човек така и не се намери и си останах сама да преподавам до ден днешен месец МАЙ.И ДНЕС решавам да проверя какво се случва с документите ми относно прекратяването на трудовите ми отношения,като по моя инициатива звъня на собственика /който е в чужбина в момента/ ,да го попитам кога ще получа ЗАПОВЕД и Трудовата си книжка.Той ми каза,че трудовите ни отношения са приключили още когато сме си говорили септември /преди да дам молбата си/ ,т.е. след разговора ни.Аз останах без дъх! Проверих осигурителния си доход и се оказва ,че от ноември включително до сега аз нямам осигуровки!
Моля обяснете ми той има ли това право да прекратява договор без да съм информирана за това и да разбера 8 месеца по-късно,като до ден днешен му работя и той ми плаща по банков път и дори не споменава че е прекратил осигурителния ми доход!
Помощ!
s_velichkova
Нов потребител

Re: Прекратен ТД без да получа заповед

Мнениеот borovinka » 14 Май 2014, 11:25

s_velichkova написа:Моля обяснете ми той има ли това право да прекратява договор без да съм информирана за това не и да разбера 8 месеца по-късно,като до ден днешен му работя и той ми плаща значи не е съвсем прекратен трудовия ви договор по банков път и дори не споменава че е прекратил осигурителния ми доход! за последното - няма как без валидно да ви е връчена заповед за прекратяване на ТД и да ви е оформена трудовата книжка. Както сте получавала възнаграждение, така може и да си искате да ви бъдат внесени осигуровките за периода, в който сте работила.
Оттук насетне, каквото и да ви връчват - подписвайте с настояща дата и внимавайте. Консултирайте се лично с адвокат.

Помощ!
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Прекратен ТД без да получа заповед

Мнениеот s_velichkova » 14 Май 2014, 11:52

Благодаря!
Проверих си чрез ПИК кода и договора е прекратен на 07.11,2013 г. без да съм подписвала и дори информирана за това.И понеже съм си наивна и съм си вярвала ,че съм на договор все още ,сега когато реших да проверя след толкова време ,се оказва че той си го е прекратил.А парите ,които ми превежда не мога да обясна защо така и явно си подъл.Пише ,че е прекратен на основание чл.327, ал.2 от КТ и договора е срочен трудов договор по чл. 68, ал. 1, т. 1 КТ !!!!! Аз съм подписала договор на хартия по чл.70 ал 1 т.ч от КТ!
Какви са тия работи!
s_velichkova
Нов потребител

Назад към Трудово право