начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

казус относно право да работиш на две места

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

казус относно право да работиш на две места

Мнениеот georgi_asenov » 13 Юни 2014, 19:06

Здравейте. Предварително се извинявам на администраторите, ако темата не е за този раздел. Казусът е следният. Работя в частна немска фирма. Мястото е добро и си изкарвам пари. Мой приятел ми предложи да открием фирма като съдружници.Интересува ме закона позволява ли да работя на едно място и да съм съдружник на друго място едновременно? Ако да как? :) Благодаря
georgi_asenov
Нов потребител

Re: казус относно право да работиш на две места

Мнениеот spectrum33 » 15 Юни 2014, 18:08

Разбира се, че маже да работите на две места, като обаче трябва да имате само един валиден трудов
договор.Там, където искате да станете съдружник, можете да работите по граждански договор или по договор за съдружие с вашия пртньор.Предполагам, че не желаете да прекратите окончателно трудово-правните си отношения с немската фирма?Дайте ми малко повече информация!
spectrum33
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 15 Юни 2014, 18:44

И защо да не може по втори трудов? Стига да се спазват разпоредбите на КТ.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 15 Юни 2014, 19:20

Важен е договорът с немската фирма, там може да има забрана.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Трудово право