начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Договор по чл 70 ал. 1

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор по чл 70 ал. 1

Мнениеот activex » 17 Юни 2014, 08:08

Здравейте, има тепа пускана по въпроса който ме вълнува, но с малки разминавания в ситуацията и неясноти по прочетеното от мен. Значи аз съм назначен на 09.12.2013 по чл. 70 ал. 1 респективно този месец на 9 дата изпитателния ми срок изтича. На 16.06.2014 т.е. вчера получих за подпис допълнително споразумение по чл.68 ал. 1 т.1 който прочетох набързо и казах че не разбирам. Беше ми обяснено, че това е срочен ТД с срок 4 месеца след което не знаели.Поисках едно копие за мен тъй като беше в 2 екземпляра беше ми отговорено, че не е подписано от шефа и ще го получа др. път.Днес мисля да го поискам за да го прочета отново. И въпроса ми е може ли това допълнително споразумение да се счита за писмено изразено волеизявление поднесено ми по този начин ? и освен да сигнализирам в инспекцията по труда която са направи проверка по случея какво др мога да направя ?
activex
Нов потребител

Re: Договор по чл 70 ал. 1

Мнениеот bird_of_paradise » 17 Юни 2014, 09:37

:) А, вие подписахте ли това, което ви поднесоха? ( във вашия случай има смисъл да се разсъждава върху нещо, което предстои, не и за миналото).
Отделно, вижте си основния ТД- ако няма нищо повече от чл. 70, ал.1 КТ- честито, трудовият ви договор е безсрочен и няма причина да се съгласявате на това, което предлагат.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот activex » 17 Юни 2014, 10:02

За свое голямо съжаление подписах... мислех за неща свързани с работата и мислех, че е нещо съвсем др, което не ме извинява. Въпреки това, моля за съвет.
activex
Нов потребител

Мнениеот xaoc1973 » 17 Юни 2014, 10:29

bird_of_paradise написа:Отделно, вижте си основния ТД- ако няма нищо повече от чл. 70, ал.1 КТ- честито, трудовият ви договор е безсрочен и няма причина да се съгласявате на това, което предлагат.

Не е толкова просто - може да е имало отпуск и тогава грешите.

activex, никой не може да Ви отговори на въпроса, който зададохте. Вие самият не знаете какво сте подписал, а питате как да действате.
Първо пейстнете тук подписаното от Вас. Може да сте подписали признание в тероризъм :)
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот activex » 17 Юни 2014, 10:44

Опитах да го взема сега от трз-то но ми беше отговорено "да си чел бе" казано на шега .. сега главната счетоводителка я няма и предполагам затова в последствие ми беше отговорено, че не се е върнало при нея. Във връзка с отпуската имаше покрай Нова Година и Великден.. за 2013 неплатена защото ми беше изплатена от стария работодател за 2014 платена говоря за Нова Година а за Великден само платена бих могъл да опитам да проверя колко дни са били. Ако мога да помоля за малко насока по този въпрос с отпуските.
п.с. но в тази връзка искам да добавя,че покрай нова година имаше доста извънредна работа, дали било оставане след работа или съботни и неделни дни, недоказуемо разбира се, и даване на дежурства, ако това помага.23-31/12 2013 2-3/1 2014 18-21/4 2014
activex
Нов потребител

Мнениеот zmeyan » 17 Юни 2014, 13:42

Колегите имаха предвид, че изпитателния срок се удължава с времето, през което сте били в отпуск и болнични.
zmeyan
Потребител

Мнениеот activex » 17 Юни 2014, 14:16

Това го разбрах, но не разбрах дали има значение датите на използване на отпуската .. в моя случай става въпрос за официални празнични почивни дни, като след което са се отработили дните от сливането както си е определено. ?
activex
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Юни 2014, 00:51

:roll: Изпитателния срок, респективно удължаването му заради отпуск, какво общо имат с вида на договора?

Какво подписал? - 119 КТ и небрежността са помогнали безсрочността ( и правата свързани с нея) на ТД да бъде лимитирана в рамките до следващите 4м. Най-вероятно.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Трудово право