начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Поименно щатно разписание

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поименно щатно разписание

Мнениеот anitschka » 16 Юли 2014, 12:16

Здравейте,

Интересува ме дали трябва да се изписват остатъчните щатни бройки в поименното щатно разписание, т.е. ако има зает щат 0,5, предвидени 3 бройки дали трябва да пише, че оставащите са 2,5 щатни бройки ?

Другия ми въпрос, по който вече много време търся отговор по форуми и нет е относно организационната структура. И той е "Позицията атрибут ли е на организационната структура" т.е. при създаване на органиграма мисля, че винаги се спира до подзвената, позициите се виждат в щатното, но част ли са от организационната структура като отделен елемент, а не елемент на звено. Пример: ако работя със софтуер трябва ли в орг.стр-ра да виждам позициите като отделни елементи под звеното или са атрибут на звеното и се виждат чак при отварянето му.

Сърдечни благодарности!
anitschka
Нов потребител

Re: Поименно щатно разписание

Мнениеот xaoc1973 » 16 Юли 2014, 12:35

Не съществува нормативен документ, който да дава отговор на Вашите въпроси.
Щатното разписание не се конкретизира законово никъде.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Назад към Трудово право