Здравейте!
Считано от 21.05.2015г. е прекратен трудовият ми договор на основание чл.328. Имах предизвестие от работодателя. Регистрирах се в бюрото по труда, където обаче ми казаха да не ходя да подавам документи в НОИ преди 21.06.2015г. , понеже работодателят трябвало да ми изплати една заплата обезщетение. Какво общо имат двете обезщетения- от НОИ и от Работодателя? Значи ли това, че за периода 21.05-21.06 не ми се полага обезщетение от НОИ/ Бюрото по труда? Правилно ли съм разбрала, че 4те месеца обезщетение ще започнат да текат след 21,06?
Благодаря Ви
- Дата и час: 26 Ное 2024, 06:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно обезщетение от Бюро по труда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос относно обезщетение от Бюро по труда
БТ да не се занимават с неща, които не са тяхна работа.
Обезщетението по КТ е ваше право, което можете да упражните или не - изборът е ваш, а не на лелките по гишетата на разни институции. Докато не си го поискате работодателят няма да го плати.
Това обаче не значи, че по принцип нямате право на обезщетение за безработица за този период. Нямате право на две обезщетения за един и същ период, т.е. ако получите обезщетение по КТ за същия период се спира обезщетението по КСО.
Обезщетението по КТ е ваше право, което можете да упражните или не - изборът е ваш, а не на лелките по гишетата на разни институции. Докато не си го поискате работодателят няма да го плати.
Това обаче не значи, че по принцип нямате право на обезщетение за безработица за този период. Нямате право на две обезщетения за един и същ период, т.е. ако получите обезщетение по КТ за същия период се спира обезщетението по КСО.
- morka
- Младши потребител
Благодаря Ви. На място днес ми обясниха ми, че за периода 21.05-21.06 ще ми бъде изплатено обезщетение, ако представя декларация, че за същия период НЕ съм получила обезщетение от работодателя. А при представянето на такава декларация НОИ задейства ли някакви процедури срещу работодателя? Или това не е тяхна работа и следва аз да се занимая?
- luxx05
- Нов потребител
НОИ нищо няма да направи за това обезщетение, защото не е тяхна работа. Същото се отнася и за ИТ. Да си търсите правата си е ваша работа, а ако получите все пак обезщетение от работодателя след като сте получили и такова от НОИ информирате НОИ.
- morka
- Младши потребител
Благодаря Ви за разясненията!
- luxx05
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|