- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нова фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
нова фирма
Здравейте,имам следния въпрос,работа във фирма в която ми се плащат осигуровки за пенсия и здравни.Предстои ми стартиране на бизнес.Ще регистрирам ЕООД но се чудя на мое име или на съпругата ми да бъде след като аз няма да работя там ,поне за сега.Нея като управител на ЕООД и продавач с една осигуровка ли трябва да е или за управител и продавач се плащат 2 осигуровки.Мерси на отзовалите се да помогнат.
- amigoto777
- Нов потребител
Re: нова фирма
Амиго, работил не работил, господата от НАП само чакат да видят някой едноличен собственик на капитала или съдружник и веднага му искат осигуровка, нищо че работи другаде и му се внасят пари от там! Търсят и на управител и на едноличен собственик на капитала, затова в твоя случай е най-добре това да е едно лице-съпругата ти,а като ти потръгне живот и здраве, тя ще ти продаде половината дружествени дялове и вече и ти ще се осигуряваш и работиш в ООД-то.
- miko_pk
- Потребител
То това ми е ясно за НАП ,но въпроса ми е за нея 2 осигуровки ли ще трябва да се внасят като управител и продавач или само една за управител?
- amigoto777
- Нов потребител
Когато става въпрос за едно лице, което едновременно е собственик и управител на собствения си бизнес няма за какво да му искат 2 бр осигуровка- извършва стопанска дейност и сам си я управлява!
- miko_pk
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|