начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

пенсиониране 2015

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пенсиониране 2015

Мнениеот isivarb » 09 Фев 2015, 15:12

Здравейте,
Моля за отговор от юрист.
Към 10.02.2015г. придобивам право на пенсия за възраст и трудов стаж. Ако остана на работа без да прекъсвам трудовия си договор, мога ли да подам документи за пенсиониране след 6 месеца и ще получа ли пенсията си за тези 6 месеца назад?
isivarb
Младши потребител

Re: пенсиониране 2015

Мнениеот valia78 » 30 Апр 2015, 16:35

Здравейте! Имам следния въпрос : Как се оформя трудова книжка, когато човекът е пенсионер , но бъде преназначен отново. Какво се прави?
valia78
Нов потребител

Мнениеот miko_pk » 01 Май 2015, 11:28

Мили кандидат-пенционери, да ви завиди човек на Човеколюбивите работодатели!
По първия въпрос:подавате си документите когато придобивате право на пенсия за осигурителен стаж и възраст- В НЕГО ДЕН! Към УП-1,УП-2( от всеки предишен работодател+ настоящия до деня на придобиване на право+ УП-2 по избор на кандидат-пенционера- 3 години до 1997), УП-3 -както от предишните, така и от Човеколюбивия, който да отрази осигурителния стаж до НЕГО ДЕН, както и трудовата книжка. Трудовото правоотношение не се прекратява и когато благоволят от НОИ- ето ви Разпореждане- отпуска пенция в р-р и за 6 месеца назад изплаща!
А към втория питащ-пенционерите не са прокажени, така че не виждам какво по-различно има в оформянето на трудовата книжка!
miko_pk
Потребител

Мнениеот valia78 » 15 Юни 2015, 14:53

Благодаря, но това не ми помага. Очаквах да ми кажете точно какво и как да го направя.а не да ми говорите с този подигравателен начин.
valia78
Нов потребител

Назад към Трудово право