начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Принудителна раздяла "по взаимно съгласие"

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Принудителна раздяла "по взаимно съгласие"

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Авг 2015, 00:22

Има съвсем бегъл намек за ползване на интернет. За да се излъже, трябва да се каже половината истина и малко лъжа, което е достатъчно да се излъже. Не мога да се пъна в нощта, но не да кажете изрично - аз направих това. Възможно е да съм аз и какво от това. Уволняват ме по взаимно съгласие, без съгласие - което е за дуспа. Ползването на това което казахте уай фай с ИП адрес е за фал. Гонят мен от терена, вместо да направят проверка. Закачите ли ги на вашата кука ставате рибар. Дори да Ви уличат за плевателство - съвсем не клевета, защото сте с маска и съвсем не е ориентирано изказването Ви по адрес на конкретния персон. Хайд парк е съвременният интернет и обратното, приповторили сте притчата - цар Траян има кози уши. Всеки си говори поне за малко сам. Това че съм казал на някого нещо е импулсивно, просто рефлекс. Искали сте разтоварване, поне това дава свободният живот. И как се стига до частен ИП не знам.

Вземете и се включете от друга точка на ИП, да направите извинение. Така ще кажете, веднага опровергах работите които написах. Но така се Ип-нете да не става ясно кой е. Направете следното: от мое име, но без мое знание е плямпано и говорено следното: посочвате каквото е. Всъщност няма смисъл от ченгесарски трикове. Логнете се и напишете, извинение поднасям, бях в неведение за написаното. Не съм аз и не потвърждавам горенаписаното. Може всеки да е, пихме последните дни с приятели, не знам. Това не го казвайте в момента, а при друг повод. В интернет - по лаконично следва да се правят изяви.
В крайна сметка папата умря от съвсем естествен начин. Да не сте свързан едва ли не с това.

Това ако намерите начин, помолете шефа, като бъде снето обидното за него, знаете човека който го е направил, да върне нещата на мястото им и да се забрави за случая. Ще съдействате да се изтрие от интернет написаното и така. Като е мъж да действа мъжки, а не да се харесва по огледалата. Все пак влезте в роля - кажете Вие ми давате червен картон за нещо, което при Вас е за дуспа.

Все пак говорете пак с шефа си, ако не може да се говори, негова тежест.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Авг 2015, 08:28

Не казвайте нищо по повод на интернет - не можете да разберете откъде е дошло, но имате грижата да се свържете със сайта и нещо такова. Според така можете и да се разберете. Иначе - инспекция по труда. Даже там можете да поговорите първо устно.
Наистина не давайте да се разбере че сте писали Вие. Правилното е, да се изчака, ИТ да иска информация от работодателя, той пък може да се окаже, че не може да лъже.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот sutter » 06 Авг 2015, 08:35

gkamenov написа:Добре,защо не предпочетохте работодателя едностранно да прекрати трудовото ви правоотношение? След като сте били в правото си нека той да е неизправната страна,тогава и самото уволнение можеше да бъде оспорено по надлежния ред!

Моля Ви, не ме започвайте и вие... в случая се ядосвам колкото на работдателя толкова и на мен, че сглупих - отивам на работа, охраната ме спира на портала и вика "Отивай при Директор човешки ресурси", отивам и там се почва "Колега, въпреки симпатиите ми, ти си много хубав човек, много добър работник, изключително сме доволни от работата ти ама имаше едни коментари преди месец и половина, които са много груби и цинични и работодателя счита това за недопустимо и те съветвам да се разделим" аз викам: "чакай бе, кога, как, откъде сте сигурни", "повярвай има много сигурни доказателства за твоето участие, които ще стигнат до засегнатите в тях лица и работодателя не иска да е свидетел на евентуални груби случки в завода между вас, ако откажеш да подпишеш ежедневието в завода ще стане много тежко за теб, считаме че най-добре за теб ще е да подпишеш"
Аз се кълна в двете си деца, че в тоя момент гърдите ми подскачаха с амплитуда поне 1см от сърцебиенето и това беше повече от ясно видимо! И подписах, ............ подписах! Разберете аз съм конкурентноспособен на трудовия пазар, няма да остана без доходи ама обидно е бе, обидно е как някой престъпва закона и раздава правосъдие без да има категорични доказателства, защото ИП от уай-фай рутер не е категорично доказателство, а предоставянето на ИП без прокурорска заповед се оказа доста тежко престъпление, доколкото се запознах....

Още не съм си взел заповедта за освобождаване и трудовата книжка, да го правя ли или да изчакам според вас?
sutter
Младши потребител

Мнениеот gkamenov » 06 Авг 2015, 09:26

sutter написа: И подписах, ............ подписах! Разберете аз съм конкурентноспособен на трудовия пазар, няма да остана без доходи ама обидно е бе, обидно е как някой престъпва закона и раздава правосъдие без да има категорични доказателства, защото ИП от уай-фай рутер не е категорично доказателство, а предоставянето на ИП без прокурорска заповед се оказа доста тежко престъпление, доколкото се запознах....

Още не съм си взел заповедта за освобождаване и трудовата книжка, да го правя ли или да изчакам според вас?

Щом смятата,че ще си намерите позиция на пазара слагайте пепел на всичко това и започнете да си търсите работа.
Дали сте си взели трудовата книжка и заповедта за освобождаване не е толкова релевантен въпрос.Според капацитетите от ВКС прекратяването на трудовия договор по взъимно съгласие -чл.325 ,т.1 от КТ настъпва от момента,когато Ви уведомят /можело и устно/,че работодателя е резолирал заявлението Ви за освобождаване,а издаването на заповедта имало единствено констативно действие.лично за мен този чл.3251т.1 от КТ е излишен,тъй като чл.326 от КТ позволява прекратяване на трудовия договор едностранно от работника.Но по сходен на Вашия слуай се убедих,че правосъдие в РБ няма,а и едва ли някога ще има :!:
gkamenov
Потребител

Мнениеот kolegat » 06 Авг 2015, 09:57

За да се прекрати договора на основание чл. 325, ал. 1, т. 1 от КТ трябва да имаме насрещно съвпадение на волите и служителят да е узнал каква е резолюцията на работодателя във връзка с подадена молба за напускане. Какво точно пишеше в молбата за напускане ? Беше ли посочена дата, от която желаете ТД да се счита за прекратен ? Кога подписахте молбата ? Има ли резолюция на работодателя и вие запознат ли сте с нея ? Подписвали ли ли сте споразумение за прекратяване на ТД ? Все важни въпроси, на които никой от колегите по-горе не е обрънал никакво внимание. Имате шансове да се "спасите", но са важни детайлите и трябва да се действа бързо. При всички положения заповедта за уволнение не трябва да се подписва. Вземете си болничен, ако трябва.
kolegat
Потребител

Мнениеот sutter » 06 Авг 2015, 10:14

То не е заповед за уволнение, а молба за прекратяване на трудовите правоотношения по взаимно съгласие. Подписах ги в понеделник, а доколкото разбрах при разговорите ни във вторник, когато заявих, че искам да оттегля подписите си и искам справедливост, заповедта ми за освобождаване както и трудова книжка и тнт били готови вече.... само трябва да мина с обходния лист и си ги взимам.
sutter
Младши потребител

Мнениеот sutter » 06 Авг 2015, 10:22

gkamenov написа: Дали сте си взели трудовата книжка и заповедта за освобождаване не е толкова релевантен въпрос.

Нямам представа, затова питам защото, ако няма значение за моите претенции, да си ги взимам, че поне да ги подавам в бюрото по труда....
sutter
Младши потребител

Мнениеот kolegat » 06 Авг 2015, 18:34

sutter написа:
gkamenov написа: Дали сте си взели трудовата книжка и заповедта за освобождаване не е толкова релевантен въпрос.

Нямам представа, затова питам защото, ако няма значение за моите претенции, да си ги взимам, че поне да ги подавам в бюрото по труда....

Обясних ви, че връчването е от голямо значение, но вие си знаете своето.
kolegat
Потребител

Мнениеот gkamenov » 06 Авг 2015, 19:02

kolegat написа:
sutter написа:

Обясних ви, че връчването е от голямо значение, но вие си знаете своето.

За ВКС връчването обаче не е от голямо значение! Справка-Гр.дело № 5957/2014 г.на ВКС,3-то гр.отд.Решено при неуеднаквена задължителна съдебна практика по чл.290 от ГПК-Гр.дело № 2251/2014 г.
gkamenov
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Авг 2015, 20:18

По горе Ви казах, не стреляйте като във виетнамска джунгла. Последният самурай гледали ли сте. Какво казва офицерът от армията - в ролята Том Круз, на своите войници - притаени в засада. Изчакайте ги да се приближат на по-близко разстояние, тогава стреляйте, не си хабете мунициите. Трябва да е сигурен случая за да се направи абордаж. Не е обхванат казуса добре. Това е клиника - макар и с правно естество. Ето - практичен съвет на КолегаТ. Наистина трябва да има размяна на книжа преди да се образува фактически състав.
В момента гоним обектива на събитията - имаме или нямаме перфектно уволнение. Разгражда се на друга посока след това и така. Друго няма всеки сам си решава да влезе ли в спор с друг или да не. За Доктор Охболи е по лесно да отреже и да се каже - влезнете в колизия.

Пуснете до ИТ, лека-полека, като включите и трите имена и длъжността на човека от портала.

Цитирам:
"Отивай при Директор човешки ресурси", отивам и там се почва "Колега, въпреки симпатиите ми, ти си много хубав човек, много добър работник, изключително сме доволни от работата ти ама имаше едни коментари преди месец и половина, които са много груби и цинични и работодателя счита това за недопустимо и те съветвам да се разделим" аз викам: "чакай бе, кога, как, откъде сте сигурни", "повярвай има много сигурни доказателства за твоето участие, които ще стигнат до засегнатите в тях лица и работодателя не иска да е свидетел на евентуални груби случки в завода между вас, ако откажеш да подпишеш ежедневието в завода ще стане много тежко за теб, считаме че най-добре за теб ще е да подпишеш"

След фразата - отивай ТРЗ-то продължавате с горното, така както е горе това което е в кавичките.

Бях спрян на пропуска на дата ... от ... случи се следното. Важно е да се замесят колкото повече лица - по добре.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот sutter » 19 Авг 2015, 15:59

Тъй..... в крайна сметка се убедих, че няма смисъл, каквото е трябвало да направя не съм го направил когато трябва, а в конкретния момент наистина нямам време да бягам по институции, които нито могат, а и да могат не искат да ми помогнат... В крайна сметка аз си имам и собствено начинание (дори две) и поради увеличеното ми "свободно" време си търся там работата и имам страшно много работа и съответно нямам време да се занимавам с идиоти!!! При всички положения, когато мине малко време също както тъпия, прост и малоумен ром решил да раздава правосъдие по своему така и аз ще раздам помоему.... Благодаря за отделеното време, поне тук видях, че макар скапана система все още има свестни хора в тая държава :)

ПС: Не написах думата "ром", а дума която означава "Железен или керамичен съд, в който се поставят разгорени въглища за отопление."
sutter
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Авг 2015, 19:53

Еми голямата работа, щом сте си успокоили нервите, добре. Няма какво да се точат локуми и разни други неща. По принцип в това е единственото удоволствие на работодателя - да те мачкат и такива работи. Няма да вземем решение, това в друг регион е недопустимо, ама.

Наистина - тук дори адвокатите вземат страната на чорбаджиите и работодателите, леле. Мани, мани. Веселба да става. Абе рано или късно ще фалират и ще се видят разни интересни неща - ама.
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Трудово право