начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

ПРАВО НА ОТПУСК при преминаване от частен сектор в държавен

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРАВО НА ОТПУСК при преминаване от частен сектор в държавен

Мнениеот jumbureto » 31 Авг 2015, 18:32

Добър ден,
търсих търсих, но не попаднах на сходна тема...
Преминавам от трудово право-отношение в частния сектор към държавна работа. Не се прекъсват трудово-осигурителните ми права, тъй като напускам предходната си работа, за да заема длъжност в държавна институция.
От познанията ми по трудово право - знам, че тъй като нямам прекъсване на трудовия ми стаж, следва да нямам прекъсване и на правото ми да ползвам платен годишен отпуск.
Но, също така ми обясниха, че понеже до сега не съм работила на държавна работа, било все едно за първи път започвам работа и следвало да чакам 8 месеца преди да имам право на отпуска в държавната институция...
Бих искала да разбера кое от 2те е по-вярно?
Има ли последователност или се прекъсва поради преминаването от частния към държавния сектор? Все пак и двете са регулирани от член155 от Кодекса на труда.

Благодаря предварително за съдействието...
jumbureto
Нов потребител

Назад към Трудово право