Здравейте, имам следния въпрос и ще съм благодарна на компетентния ви отговор:
Детето ми навършва 2 години на 6.05.2016 a на 24.01.2016 ми беше издаден 45 -дневен болнични за раждане на второто ми бебе. На 4.08.2015 подадох декларация за връщане на работа и през следвъщите 2 месеца получих заплата от полагаемия годишен отпуск, но от 5.10.2015 подадох болнични, този път за втора бременост. Т.е. физически не сам стъпила на работа.
Въпроса ми е дали имам право да се възползвам от чл. 49, ал. 2, според който ще получавам обезщетение като за първото дете?
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезщетение за майчинство за второто дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Обезщетение за майчинство за второто дете
Хипотезата на въпросната разпоредба (чл. 49, ал. 2 от Кодекса за социално осигуряване) е създадена именно с цел да охранява правата и законните интереси на неработоспособните майки. Институтът на т.нар. "застъпено майчинство" реализира трайна административна практика в НОИ, така че е редно да се обърнете към съответната за Вас районна служба и да проявите известен стоицизъм. Успех и много здраве на Вашите рожби!
- courage
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|