Здравейте!
Случаят ми е следният: Водя дело срещу работодателя ми и делото вече е дадено за решаване.Писмените доказателства(копия на трудов договор и др.),които представих не бяха оспорени от ответната страна и бяха приобщени към делото.Представлявам се сам и съм пропуснал да направя заверка "Вярно с оригинала" на копията. Доколкото съм запознат обаче " Не са писмени доказателства: Незаверените копия от документи независимо, че не са оспорени от другата страна."
Въпросите ми са:
1. Ще бъде ли редно просто да отида в деловодството, да поискам делото и да направя тази заверка,?
2.Дали по-добрият вариант е да подам писмена молба до съдията(Гражданския състав) по делото,в която да обясня пропуска и да поискам в негово присъствие да направя заверката,преди да се е произнесъл с решение?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Незаверено копие на документ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Незаверено копие на документ
Делото е при съдията, иначе първи вариант, макар по веднъж приложени към делото документи да не може да се пише. Съдът е трябвало да ти укаже това, не се кахъри много.
- ivanov_p
- Активен потребител
Доколкото практиката мълчи когато делото е сложено за решаване при пропуск или грешка ,при събиране на доказателствата, за правилното и надлежно извършено процесуално действие ,то е отстранимо по реда на чл.266,ал.2 ГПК. Което от своя страна ,намира проявление във служебното задължение на съда да се избегне увреждане на интересите на страните така повелява чл.7 и чл.146,ал.2 ГПК, като ги приеме за писмени доказателствени средства.
-
Pause - Активен потребител
piligrim написа:Здравейте!
Не са писмени доказателства: Незаверените копия от документи независимо, че не са оспорени от другата страна.
Аз мисля, че тук закона има предвид- неподписани книжа, които наистина не съставляват писменни доказателства.
-
alexandar25 - Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|