- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отдържана сума от заплата без съгласието на трудовото лице
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Отдържана сума от заплата без съгласието на трудовото лице
Започнах работа месец Октомври в Максима Бългаия ЕООД със заплата по трудов договор 400 лв,като на интервюто ми беше казано че ще взимам меду 550 и 700 лв.Постъпих на работа в магазин намиращ се в жк.Изток като главен касиер но при постъпването ми,касата не ми беше предадена официално и започнах работа при заварено положение.По-късно се оказа че от касата липсват пари и на 15.01.2016 ме викнаха в магазина за да подпиша искане за служебен аванс за отдръжка от заплата в размер на 216 лева от заплатата ми както за месец декември така и за януари.За месец фверуари ми бяха преведени 165 лв заплата.При въпросът ми защо имам толкова малко пари ми беше отговорено от ТРЗ,че имам отдръжки в размер на 216 лв за които не съм се разписвала никъде,нито съм била уведомена.Какви са правата ми в случая за да си получа обратно неправомерно взетите ми 216 лв?Благодаря ви!
- svetlana54
- Младши потребител
Re: Отдържана сума от заплата без съгласието на трудовото ли
svetlana54 написа:Отдържана сума от заплата без съгласието на трудовото лице
... при всички положения това заглавие следва да пребъде във времето!
Алилуя!
П.П.
""на 15.01.2016 ме викнаха в магазина за да подпиша искане за служебен аванс за отдръжка от заплата в размер на 216 лева от заплатата ми както за месец декември така и за януари.""
Това какво означава? Ако може да обясните по-просто и по-бавно!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Това означава, че като мол нося отговорност за състоянието на касата. Запорираха ни заплатите на мин и на двамата зам.управители и ни накараха да подпишем документ, че сме съгласни да платим липсите, като ни отдържат съответни суми от заплатите за м.12.2015 и м.01.2016 и ние подписахме. Но без наше съгласие са ни удържани същите суми и за м.02.2016.svetlana54 написа:Започнах работа месец Октомври в Максима Бългаия ЕООД със заплата по трудов договор 400 лв,като на интервюто ми беше казано че ще взимам меду 550 и 700 лв.Постъпих на работа в магазин намиращ се в жк.Изток като главен касиер но при постъпването ми,касата не ми беше предадена официално и започнах работа при заварено положение.По-късно се оказа че от касата липсват пари и на 15.01.2016 ме викнаха в магазина за да подпиша искане за служебен аванс за отдръжка от заплата в размер на 216 лева от заплатата ми както за месец декември така и за януари.За месец фверуари ми бяха преведени 165 лв заплата.При въпросът ми защо имам толкова малко пари ми беше отговорено от ТРЗ,че имам отдръжки в размер на 216 лв за които не съм се разписвала никъде,нито съм била уведомена.Какви са правата ми в случая за да си получа обратно неправомерно взетите ми 216 лв?Благодаря ви!
- svetlana54
- Младши потребител
Здравейте, благодаря за бързия отговор. Както казах, при започване на работа м.10.2015 магазина беше 6мес без гл.касиер и никой не ми предаде официално касата с търсена и намерена сума, а започнах на пълно доверие. При последната проверка се оказа, че липсва сума от около 1200лв. На 15.01.2016 ни запорираха заплатите на мен и на двамата зам.управители като мол и ни накараха да дадем писмено съгласие да ни удържат от заплатите съответно на мен432лв и на тях 750лв за 2мес от заплатите ни за м.12.2015 и м.01.2016г. Но без наше съгласие са ни удъжани пари и за м.02.2016г..Това ми беше обяснено от трз , затова съм получила 165,лв при заплата по ТД 420лв, а обещана на интервюто за работа 550-700лв. Имам 5дни блнични през м.02.2016г. Съответно подадох молба за напускане от 18.03.2016г. Да не говорим, че работа на Национални празници не се заплаща по КТ, а аз съм работила на 24.12.15, 31.12.15, 01.01.2016 и 03.03.2016г, и че ТД е 40ч/седмично при сумарно изчисляване на работното време и аз съм работила 2\2 по 12часа наден и това не се преизчислява. Пълен батак. Как да си получа правата и парите. Помогнете ми. Благодаря
- svetlana54
- Младши потребител
1.Пише се "удържана", а не "отдържана";
2.Заплатата се определя в трудовия договор, а не с обещания на интервюта. Когато между числото на двете места има разлика - начина е трудовия договор просто да не се подпише.;
3.Със съгласието на работника или служителя (а не "трудовото лице") могат да му се удържат от заплатата и десет хиляди лева за наем на работното място за 5 минути, ако е правил секс на същото с лице, различно от управителя на дружеството.;
4.За да се види дали може да се направи нещо, е нужно възпроизвеждане едно към едно на документа, който сте подписали за удръжка (заглавие, дума по дума, цифра по цифра (римска или арабска) без извънземни интерпретации с термини от Четвъртък пазара или Женския пазар). Ако се окаже, че има сламка, за която да се хванем, по-нататък ще са нужди точни сведения за организацията на работа (колко и кои хора, до какви суми и по какъв начин имат достъп и т.н.), както и точни сведения за документа, с който е установена липсата на парите.;
5.Правата няма да си ги получите отникъде, трябва просто да си ги упражните.
2.Заплатата се определя в трудовия договор, а не с обещания на интервюта. Когато между числото на двете места има разлика - начина е трудовия договор просто да не се подпише.;
3.Със съгласието на работника или служителя (а не "трудовото лице") могат да му се удържат от заплатата и десет хиляди лева за наем на работното място за 5 минути, ако е правил секс на същото с лице, различно от управителя на дружеството.;
4.За да се види дали може да се направи нещо, е нужно възпроизвеждане едно към едно на документа, който сте подписали за удръжка (заглавие, дума по дума, цифра по цифра (римска или арабска) без извънземни интерпретации с термини от Четвъртък пазара или Женския пазар). Ако се окаже, че има сламка, за която да се хванем, по-нататък ще са нужди точни сведения за организацията на работа (колко и кои хора, до какви суми и по какъв начин имат достъп и т.н.), както и точни сведения за документа, с който е установена липсата на парите.;
5.Правата няма да си ги получите отникъде, трябва просто да си ги упражните.
- thebeast
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|