начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ЕОН / Енерго Про

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Искът на Енерго Про - ИЗЦЯЛО ОТХВЪРЛЕН

Мнениеот petarsl » 17 Дек 2013, 11:01

Вижте решението на районния съд за иска на "Енерго Про Продажби"АД, публикувано
в блога ми http://www.petarsl.wordpress.com или в сайта http://www.izlugan.com :D :D :D
Отново в о.с.з. юрисконсулта не се яви.
Дали ще има обжалване :?: - вероятно да :!: - останах с впечатлението, че целта е да има дела
(хонорари за юрисконсулти, адвокатска къща), а не толкова да се печелят делата :roll: :roll: :roll:
petarsl
Младши потребител

Re: ЕОН / Енерго Про

Мнениеот pitasht » 19 Дек 2013, 16:44

Има няколко важни неща които правят тези дела печеливши за ел.разпределителните дружество. Първо голяма част от потърпевшите си замълчават и не си търсят правата , като по този начин ако на 100 потребителя се начисли невярна ел. енергия и само 10 си потърсят правата нали се сещате вече колко е спечелило ел.разпределителното дружество? Дори да загубят делото те поставят сумите като загуби и така калкулират завишени цени на ел.енергия пред ДКЕВР, така че и да губят и да печелят накрая все крайният потребител си плаща.
pitasht
Активен потребител

Re: ЕОН / Енерго Про - отново отхвърлен иск

Мнениеот petarsl » 25 Яну 2014, 12:01

Вижте решението на поредния юридически бисер (подобна схема) на ищеца "Енерго Про Продажби" АД в същия РС Севлиево - ГД №1312/2013г. Решение №31/24.01.2014
http://www.sevlievo.court-bg.org/img/Fi ... 212014.htm :lol: :lol: :lol:
petarsl
Младши потребител

Re: ЕОН / Енерго Про - трети отхвърлен иск

Мнениеот petarsl » 01 Фев 2014, 11:20

Вижте решението на РС Севлиево за поредния(трети - за 13600 лв) юридически абсурд на ищеца "Енерго Про Продажби" АД - ГД №1524/2013г. Решение №40/31.01.2014
http://www.sevlievo.court-bg.org/img/Fi ... 413014.htm :lol: :lol: :lol:
petarsl
Младши потребител

Re: ЕОН / Енерго Про-четвърти абсурден иск

Мнениеот petarsl » 03 Ное 2014, 10:16

Вижте решението на РС Севлиево за поредното объркване в Енерго Про.
ГД №773/2014г. Решение №286/30.10.2014г.
http://www.sevlievo.court-bg.org/img/Fi ... 3a2714.htm :lol: :lol: :lol:
petarsl
Младши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Ное 2014, 16:13

Какво си ги замятал тези решения, сякаш са изключения. При активна защита Енергодружествата, ВиК и Топлофикации губят 80 % от делата си. Само че тя е изключение, тъй като на повечето хора не им се хабят нерви и средства за дела.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот tigerboy » 16 Ное 2014, 12:45

Всеки иска да работи в Енерго Про

обяви за работа във Варна
tigerboy
Нов потребител

Мнениеот petarsl » 25 Апр 2016, 11:50

Решението на РС Севлиево не беше обжалвано и влезе в сила на 02.01.2014г. Задължението беше премахнато , но такса включване не беше, което е пречка за възстановяване на ел.захранването. На 19.06.2014г. по мейла им напомних и на 20.06.2014г. получих от Енерго-Про Варна ЕООД мейл-уверение, че таксата ще бъде сторнирана и обекта ще бъде подаден за захранване. Напомням Ви, че всичко става дистанционно(аз съм жител на гр.Перник)и в Севлиево годишно стоя за ден-два или час-два. И така спокоен и радостен до есенния панаир 2014, когато установявам че ток няма. Следва отново гневно писмо към Енерго-Про Варна ЕООД от 21.10.2014г. където повдигам въпроса за пропуснатите ползи. Отново отговор-уверение от 29.10.2014г. че ел.захранването е ВЕЧЕ ВЪЗСТАНОВЕНО.
Отивайки месец април 2016г. в Севлиево и констатирайки че ток все още няма, вече решавам че по интернет проблема няма да се реши и на 20.04.2016г. отидох в гр.Габрово в центъра за обслужване на клиенти. Любезната служителка беше не по-малко изненадана от мен, че нямам ток, и че при нея няма отразена причина за това и би следвало ток да има. Каза ми да пусна искане за свързване и че тия дни техниците ще дойдат на място да видят причината. Аз попълних искането и го подадох. На втория ден техниците дойдоха и установиха че ел.захранването все още е прекъснато от стълб. Възстановиха го, сложиха нов електромер и подписахме протокола.
С това моята местна драма приключи. Остава да си уредя финансовите претенции към Енерго-Про Варна ЕООД. Изваден е препис от Решението на РС Севлиево и удостоверение за разноските. Сега се чудя колко са ми пропуснатите ползи за пет години и половина :roll: :roll: :roll:
Време е за адвокат-професионалист!!!
petarsl
Младши потребител

Мнениеот jhoro » 25 Апр 2016, 21:09

petarsl написа:... и на 20.04.2016г. отидох в гр.Габрово в центъра за обслужване на клиенти. Любезната служителка беше не по-малко изненадана от мен, че нямам ток, и че при нея няма отразена причина за това и би следвало ток да има.
Сега се чудя колко са ми пропуснатите ползи за пет години и половина :roll: :roll: :roll:
Време е за адвокат-професионалист!!!

Те там (в КЕЦ-овете, не конкретно в Габрово) са все изненадани. Особено ако са сгафили.
Сега ще Ви трябва И адвокат, и счетоводител, и вещо лице ... Зависи какво ще успеете да докажете, че сте пропуснали.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот petarsl » 17 Дек 2016, 08:57

Весели празници на клиентите, служителите и ръководителите на Енерго Про :D :D :D
petarsl
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 22 Дек 2016, 09:21

А мерси аз съм от страната на клиентите след последното ми дело с енерго про ми смениха електромера не искам да се заяждам ама оттогава сметките ми са доста по-солени предполагам че има разумна причина при все че няма разлика в потреблението ни и в бр уреди. :D
Със здраве да си харчите "трудно" изкараните парички мили монополисти.
pitasht
Активен потребител

Предишна

Назад към Търговско право