начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Пристрояване в съсобствен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пристрояване в съсобствен имот

Мнениеот momchil007 » 12 Апр 2018, 12:22

Здравейте, Моя за съвет. Двора ни е 410 квадрата, два парцела в едно УПИ,като аз имам 238 кв от 410 кв. , в двора има построени две къщи, от единия край е двуетажна къща ( 80 кв. м.), където живеят двамата съсобственика. Въе другия край е моята къща която е на половина по малка 44 кв. м. Мога ли да пристроя още една стая, без съгласието на съсобствениците. Благодаря предварително.
momchil007
Нов потребител

Re: Пристрояване в съсобствен имот

Мнениеот vili_spasova » 12 Апр 2018, 13:21

Ако искате да е законно - не.
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот momchil007 » 12 Апр 2018, 14:24

в съсобствен урегулиран поземлен имот може да се извърши пристрояване от един или повече съсобственици въз основа на договор в нотариална форма с останалите собственици. За издаване на разрешение за пристрояване в съсобствен имот, предназначен за ниско жилищно или вилно застрояване, не се изисква съгласие от останалите съсобственици в случаите, когато те са реализирали, започнали са или имат права за съответното строителство в имота. Както обяснявате - попадате във втората хипотеза и не следва да е необходимо съгласие на останалите съсобственици, но същите са заинтересовани лица и ще бъдат уведомени за издаденото разрешение за строеж.
momchil007
Нов потребител

Мнениеот radina33 » 09 Май 2018, 02:30

здравейте, неможах данамеря поподобна тема от тази и искам да задам въпрос, подобен на основния в темата. Притежавам 1/2 идеални части от имот който има два отделни входа като аз имам лице на път с две терасии искам дда сложа дограма и да я усвоя без зидария. Трябва ли ми разрешение от съсобственикана имота?
radina33
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба