начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Злоупотреба със служебно положение или не?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Злоупотреба със служебно положение или не?

Мнениеот randomname » 12 Яну 2023, 08:38

Здравейте. Бих искал да попитам дали това е злоупотреба, когато някой (в случая аз) подаде искане за изработката на някакъв документ, в случая в общината и служителя в общината се обади на свой приятел и му каже "Да знаеш, че еди кой си подаде документ за еди какво си"? Тук не става дума за изнасянае на някакви лични данни, а просто за информиране на трето лице. Написал съм го максимално опростено, за да бъде ясно какво точно се е случило. Ако да, може ли да ми цитирате законът, в който е описано, че това е злоупотреба? Благодаря много!
randomname
Нов потребител

Re: Злоупотреба със служебно положение или не?

Мнениеот atom22 » 30 Яну 2023, 11:34

Не.
atom22
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Яну 2023, 12:13

Е - клюкарстване е - нищо повече, то - зависи - конкретно - ако е за обстоятелствена проверка е доста фино, трябва да се действа бързо.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот atom22 » 30 Яну 2023, 15:10

В правото отговора на който и да е въпрос винаги зависи от много неща. Мисля дори това трябва да се закачи най-отгоре във форума за да се има в предвид от всеки питащ.
atom22
Потребител

Назад към Общи дискусии