начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Нарушаване на GDPR от банка

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нарушаване на GDPR от банка

Мнениеот koi_sum_az » 23 Фев 2023, 23:46

Здравейте,
имам следното питане. Клиент съм на една от големите банки в България. Преди месец изтеглих сума пари от лична сметка на каса в клон на банката. След като напускам клона на банката, служителката на касата е допуснала грешка и е обслужила следващия клиент като е изтеглила сума от моята сметка за клиента и е предоставила разписка за тегленото с моите лични данни. ЕГН, номер на лична карта, адрес, номер на сметка, три имена, и дата на издаване на личната карта. Парите ги върнаха по сметката ми, но след като засегнах въпроса с личните данни ми отговориха, че клиента щял да я върне в клона. Но това е без значение след като личните ми данни вече са изтекли към трето лице. На следващия ден посетих клона и ми казаха, че клиента вече бил върнал разписката и те я били унищожили.
Имам намерение на пусна сигнал или жалба до КЗЛД. Като основното ми питане е дали имам достатъчно доводи за пускане на съдебен иск срещу банката с искане за обезщетение/компенсация. С няколко думи, дали едно такова дело би имало успех или е по-вероятно да изгубя и да се нахакам с плащане на една солидна сума разноски по делото за двете страни.
Поздрави
koi_sum_az
Нов потребител

Re: Нарушаване на GDPR от банка

Мнениеот kalahan2008 » 24 Фев 2023, 09:41

Има смисъл от иск, само ако за Вас са настъпили вреди, които може да докажете. В случая не уточнявате какви вреди сте претърпял/а, а и изглежда няма такива. При това положение трудно ще спечелите такова дело.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Re: Нарушаване на GDPR от банка

Мнениеот vili_spasova » 24 Фев 2023, 10:21

Абсолютно подкрепям мнението на Калахан. Трябва да можете да докажете, че сте претърпели вреди и в какъв размер за да има смисъл от иск. Иначе пак можете да се жалите, но крайният резултат вероятно ще бъде предписание от КЗЛД по отношение дейността на банката. И като краен резултат най-много да пострада нещастната служителка, която е допуснала тази наистина много неприятна грешка. Не оправдавам действията, но всеки греши. Има много по-страшни и непоправими грешки от едни лични данни, които по невнимане на служителка са станали достояние на друго физическо лице.
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Назад към Общи дискусии