начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Чл 70/СК - ПОМОЩ!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Чл 70/СК - ПОМОЩ!

Мнениеот lorein » 29 Мар 2005, 22:31

Някой знае ли бащата следва ли да е ответник по иска по чл.70 ал.2/СК ако родителските права се упражняват само от майката по силата на съд.решение.А ако трябва и не е конституиран ще ми отхвърлят ли иска?
lorein

Re: Чл 70/СК - ПОМОЩ!

Мнениеот zorina » 30 Мар 2005, 13:15

Доколкото разбирам родителите са разведени и майката не позволява свиждане на детето с баба му и дядо му, които са родители на бащата? Ако е така искът е срещу майката. Бащата вероятно няма нищо против детето да се вижда с баба си и дядо си. Опиши точно ситуацията!
zorina
Нов потребител

Мнениеот lorein » 30 Мар 2005, 21:34

Да, родителите са разведени и майката упражнява родит. права.Но не е ли задължително да конституирам и бащата като ответник?
lorein

Мнениеот zorina » 31 Мар 2005, 09:49

Не е задължително. Аз така мисля, но потърси и друго мнение.
zorina
Нов потребител

Мнениеот sunny_75 » 01 Апр 2005, 13:39

Бащата няма нищо общо с този процес-бабата и дядото си имат самостоятелно правно основание за иска. Представете си дори и възможността да са скарани със сина си-това не е основание да нямат контакт с внука си. Просто се постарайте да докажете факта на произхода-ще ви трябват повече удостоверения за раждане..
sunny_75

Назад към Семейни казуси