начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Брак между българка и чужденец - проблем!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Брак между българка и чужденец - проблем!!!

Мнениеот lazar_petrov » 18 Сеп 2005, 17:19

Здравейте :)

Първо - на всички, които посещават форум-а, им казвам -

ПИЙТЕ ДОВЕЧЕРА ПО ЕДНО ГОЛЯМО ЗА МОЕ ЗДРАВЕ - ИМАМ РОЖДЕН ДЕН!

И сега на casus-а - той е следният:

Българка се омъжва за нигериец <студент>. Учи той каквото учи тук и си заминава. Проблемът е следният - как може той отново да вземе българска виза, за да бъде тук, при съпругата си? Да се запише отново студент, или как? Той нито е екстрадиран, нито е експулсиран - нищо. Бил си е тук добросъвестен и.... така :)

P.P. Casus-ът ми е предаден по този начин на мен...

Dura lex, sed lex.
lazar_petrov
Младши потребител

otgovor

Мнениеот chiara » 18 Сеп 2005, 23:37

Stom sa jeneni, toi e mojel da polu4i bg-grajdanstvo,trjabva da se vidi zakonodatelstvoto na nigerija dali e trjabvalo da se otkazva ot nigeriiskoto.Spored konvenzikata za pravata na 4oveka,ako mu otkajat v Bg,moje da objalva v Strasburg-naru6eno pravo na li4na svoboda-v koeto se vklu4va pravo na li4en jivot-t.e. semeen jivot-da e pri semeistvoto si.
chiara

Re: otgovor

Мнениеот vas » 20 Сеп 2005, 18:33

chiara написа:Stom sa jeneni, toi e mojel da polu4i bg-grajdanstvo,trjabva da se vidi zakonodatelstvoto na nigerija dali e trjabvalo da se otkazva ot nigeriiskoto.Spored konvenzikata za pravata na 4oveka,ako mu otkajat v Bg,moje da objalva v Strasburg-naru6eno pravo na li4na svoboda-v koeto se vklu4va pravo na li4en jivot-t.e. semeen jivot-da e pri semeistvoto si.

sled kato ima brak s bg...kakav mu e problema???
sled skluchvaneto na braka bi triabvalo da sa my izdali "lichna karta na chyjdenec", vkluchitelno i EGN s postoianno prebivavane v BG
grajdanstvo BG ne e zadaljitelno!!! dryg e vaprosa ako toi iska da si izvadi takova, no spored nashite zakoni e dlajen da se otkaje ot nigeriiskoto
/ minal sam go tozi pat - saprygata mi e chyjdenka:( /
vas

Мнениеот Гост » 21 Сеп 2005, 07:54

Проблемът е, че на нигерийците много трудно им разрешават постоянно пребиваване и по принцип им търсят начин да ги разкарат от страната. Познавам едно такова семейство - имат дете вече на 10 г., майката е българка, а на бащата непрекъснато му правят въртели от "Документи за самоличност и чужденци" и му дават по 3 или по 6 месеца престой, като го дебнат да ги просрочи, за да го изгонят. Три пъти му отказват постоянно пребиваване или както сега му викат "продължително". А без него няма и гражданство.
Знам и един виетнамец, женен за перничанка - тях пък на 6 месеца ги викат на "интервю" за проверка на брака - дали не е симулативен.
Така че, колеги отговорете по същество, ако знаете нещо, а не общи разсъждения...
Гост

истината е....

Мнениеот ивенс » 21 Сеп 2005, 11:02

Когато са сключели брак той е трябвало да иска продължително пребиваване 2 години не е трябвало да напуска страната след като минат 2 години от сключване на брака е трябвало да кандидатства за постоянно пребиваване и ако го получи може да си ходи където иска,но 6 месеца и 1 ден минимум трябва да стои в българско за 1 календарна година,ако не го е направил.......е сгрешил много......и сега трябва да къндидатства за 3 месечна виза жена му да му прати покана за три месеца частно посещение отива в общината там има бланки и знаят какво да правят след като дойде/ако му дадът виза/ кандидатства за постояно ако са минали 2 години от брака или продължително ако не са минали с мотив законен брак и детебнали имаха/ това е положението много пари ще потрушат,но няма друг начин!Успех!!!!
ивенс

Назад към Семейни казуси