начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

дали е невиновна?

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

дали е невиновна?

Мнениеот poul » 03 Юли 2003, 13:51

Колеги казуса е следния:
По договор за наем на недвижим имот ,наемодателите предоставят на наемателя магазинно помещения.По силата на същия наемателката се задължава да постави алуминиева дограма за своя сметка.Договора се сключва за срок от 5 години,като цената за този срок няма да се праменя -/дограмата/.Наемателката купува и монтира дограмата.
Поради неизпълнение от страна на наемателката /неплащане на наемната цена/ наемодателите прекратяват договора след около 6 м. след сключването.
Завеждат дело,наемателката е осъдена да предаде владението на имота.Следва изпълнително дело ,покана за доброволно изпълнение и т.н.т.
Междувременно наемателката се среща с наемодателя и провеждат разговор за това,че следва да и бъде заплатена стойността на дограмата или тя ще я демонтира.
Наемодателите заявяват,че дограмата ще бъде заплатена от следващия наемател. Става ясно кой е следващия наемател ,но споразумение за цена не се постига. Наемателката демонтира дограмата. Следва жалба в прокуратурата.
Повдигнато е обвинение по чл.206 ал.1 НК за дограмата.
Субективната страна ми е ясна ,но дали има съставомерност от обективна?
След монтирането дограмата като подобрение става подобрение и собственост на собственика на сградата ....
poul
Младши потребител

Re: дали е невиновна?

Мнениеот МСМ » 03 Юли 2003, 15:22

Абе, не знам, ама спорихме с една колежка дали в аналогичен случай има кражба. Тя смяташе, че има само повреда на недвижима вещ, а аз - че след демонтирането дограмата ще престане да бъде част от сградата и ще стане движима вещ. Попаднах на едно решение на ВС - № 974 от 24.VII.1972 г. по н. д. № 732/72 г., III н. о. В него става дума за един, който отмъкнал част от някакъв уред, без иначе да е нанесъл поражения на уреда. ВС приема, че има само кражба.
МСМ

Мнениеот ttt » 03 Юли 2003, 22:14

Според мен е абсолютно невиновна ! Как може да бъде обвинен човек,че е тъп,особено ако му е по рождение ? Как ще се подписва под такъв договор,очевидно подготвящ такъв развой на събитията ? Пък сега вие ще си чешете езиците ! Успех!
ttt
Младши потребител

Мнениеот white snake » 03 Юли 2003, 22:56

tova e samoypravstvo kade e subektivnia element na kragbata ili obektivnia i namerenieto za otnemane
white snake

Ето го къде е

Мнениеот МСМ » 04 Юли 2003, 00:47

Ами ако приемем, че има движима вещ и че тя е собственост на наемодателя като бивша част от неговата сграда (което не твърдя, че трябва да го приемем) - има и обсебване; кражбата беше в друг казус. Нали си е взела дограмата за себе си...
МСМ

Назад към Лекции и материали