Начало
Актуална информация
Органи
Вписани адвокати
За членове
За контакти
Интернет връзки
English
Покана за годишно редовно отчетно събрание на МАК
<< Начало | Актуална информация |


Национална телефонна линия по бежански процедури

2020-10-20 | НБПП
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НАЦИОНАЛНО БЮРО ЗА ПРАВНА ПОМОЩ
ул. "Развигор" №1 ,1421 София, тел: 8193200; факс: 8654812
Дата: 2017 г.
10 10.
ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ
ГРАД МОНТАНА

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН / ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,
Националното бюро за правна помощ Ви уведомява, че от 15 октомври 2017г. се открива национална телефонна линия по бежански процедури, организирана в услуга на служебните адвокати, определени да предоставят правна помощ на чужденци, търсещи международна закрила в Република България на административна или съдебна фаза на производството по реда на Закона за убежището и бежанците (ЗУБ).
Националният телефон по бежански процедури 0888-788-105 е достъпен всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа.
Националният телефон представлява национална телефонна линия, на която всеки адвокат, вписан в Националният регистър за правна помощ (НРПП), може да получи информация от областта на бежанското право и процедури и се администрира от експерти на Български хелзинкски комитет, работещи по възложение на Върховния комисариат за бежанците на ООН.
ЕЛЕНА ЧЕРНЕВА-МАРК
Председател на НБПП
На този телефон адвокатите от НРПП могат да коментират конкретен казус или дело, както и да получат обща информация за видовете процедури за международна закрила по реда на Закона за убежището и бежанците, за особености на представителството на различните категории лица, търсещи закрила, както и относно доказването и доказателствените средства в бежанските производства. При обаждането е необходимо адвокатите от НРПП да укажат своето име и личен адвокатски номер, а при разговор по индивидуален случай или конкретен казус - имената и ЛНЧ на лицето, търсещо закрила, което представляват.


 
 
Back Home Top
         
© 2003, Адвокатска колегия - Монтана | usloviq
obnovqvane
proekt
Created by Lex.bg. Design by Creato.biz