начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

molia za otgovor

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

molia za otgovor

Мнениеот nansi » 27 Май 2002, 08:55

az sam v druga strana i iskam da sklu4a brak,no dokumentite sa mi v komunata i oste ne sa gotovi.a triabva da se varna v balgaria,zastoto trite meseca izti4at sled 10 dena.iskam da znam kak triabva da postapia i kakvo ste stane ako presro4a datata sas 2 sedmici.
nansi

RE: molia za otgovor

Мнениеот Кларк Кент » 27 Май 2002, 15:10

Въпросът Ви не е ясен, поне за мен. Ако съм разбрал добре се намирате в страна от ЕС, за която е в сила Шенгенското споразумение и по някаква причина документите Ви не са у Вас, което ще забави връщането Ви в България, поради което ще нарушите 3 мес. срок на разрешения престой в Шенгенското пространство. Последиците от това просрочване се изразяват в черен печат върху паспорта Ви и административно наказание глоба, за съжаление не мога да Ви кажа в какъв размер. Неприятно е, ако констатират просрочването на престоя Ви на небългарска граница, където са по-стриктни.На българската граница срещу известен рушвет можете да си "спестите" черният печат и глобата.Трябва да знаете, че при влизането Ви у нас, нашата митница е задължена да Ви санкционира и да постави черен печат върху паспорта Ви при констатиране на това нарушение. Не знам какво общо със случая има намерението Ви да сключите брак?Или искате да питате нещо по-различно?
Кларк Кент

Мнениеот Insomniac » 27 Май 2002, 22:47

I na men ne mi e mnogo qsen vuprosa.Za kakuv brak stava duma - s bulgarski grajdanin ili s 4ujd? I mislq 4e ima zna4enie v koq durjava se namirate, zaradi konkretnite dogovorenosti na vuprosnata durjava s Bulgariq po tezi vuprosi.
Insomniac

RE: RE: molia za otgovor

Мнениеот nansi » 28 Май 2002, 08:09

stava vapros za 4ujd grajdanin.az se namiram v dania i moite dokumenti sa v obstinata za brak,no ste sa gotovi sled 3 sedmici a az niamam tova vreme.ste moga li da si udalja prestoa?
nansi

RE: RE: RE: molia za otgovor

Мнениеот Кларк Кент » 29 Май 2002, 00:33

Не знам дали трябва да последвате точно този съвет, но защо не опитате да отидете в нашето посолство и да заявите, че сте загубил/а/ документите си. От там щи Ви издадат пасаван, с който ще можете да пътувате.А като дойдете в България или си извадете нов комплект документи или пък да Ви изпратят вашите по пощата, когато нуждата от тях отпадне. Макар, че като сключвате брак в Дания не придобивате ли право на постоянно пребиваване или поне не можете ли да си уредите такова сега преди брака? Тогава ще отпадне нуждата да удължавате престоя си, тъй като ще бъдете там вече на друго основание и не за срок от 3 месеца.Извадете си съответните Датски документи.И понеже не съм сигурен в последното, най-добре е да потърсите съвет от нашето посолство или консулство.
Кларк Кент

RE: RE: RE: RE: molia za otgovor

Мнениеот bij Spiro » 30 Май 2002, 04:43

ааааааа, а в коя държава си със сигурност? дали наистина е Дания? и какъв тип комуна, не че има много голямо значение, но по принцип повечето държави правят спънки на членуващите в т.нар. нарко-комуни, ......не че имам нещо против......., но все пак?!? Както казаха и другите. Различния режим към хората употребяващи наркотици е различен, така че прави си сметката много тънко, това по принцип се отнася и за някои религиозни движения. еееееееее много ме марзи, отивам да спя вече
bij Spiro

RE: RE: RE: RE: RE: molia za otgovor

Мнениеот nansi » 30 Май 2002, 07:46

otgovor za spiro.-mnogo si tap.kato ne si hajsno s nestata zasto pischesch.komuna kato prevedesch na balgarski zna4i-obstina.v balgaria moje komuna da e za narkomani,no tuka e savsem drugo nesto.pove4e ne smjtam da si gubia vremeto sas tap narkoman,kakavto moje bi si ti.
nansi

Мнениеот hebigatsu » 30 Май 2002, 13:30

Svurji se bugarskoto posolstvo i im obiasni situaciata. No toia nomer sus izcheznalite dokumenti go zabravi, zashtoto poveche moje i da ne stupish v Dania ako se priberesh v BG.
hebigatsu
Активен потребител

RE: RE: RE: RE: RE: RE: molia za otgovor

Мнениеот baj Spiro » 31 Май 2002, 11:23

Извинявай! Ама много извинявай!
baj Spiro

Назад към Семейни казуси