начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Прехвърляне на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на ЕООД

Мнениеот tuzarq » 27 Авг 2012, 20:15

Здравейте, искам да прехвърля изцяло фирмата си ЕООД на друго лице, като остана управител на фирмата, бихте ли ме посъветвали какви документи ще са необходими затова , тъй като лицето ще бъде в българия само един ден и всичко трябва да бъде подготвено предварително?
Благодаря ви предварително за помощта!
tuzarq
Нов потребител

Re: Прехвърляне на ЕООД

Мнениеот REVOLUTION » 27 Авг 2012, 20:27

Тоест искате да прехвърлите 100 процента от дружествените дялове на 3л. , като последното Ви остави като управител?
Или искате да прехвърлите търговското предприятие?
Каква е целта на занятието , че хората масово смесват двете действия.

Според мен най-добре посетете колега да Ви изготви документите и осъществи промените.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Прехвърляне на ЕООД

Мнениеот tuzarq » 27 Авг 2012, 20:30

да, искам да прехвърля 100% от дяловото участие на трето лице, като остана управител.

да минем през нотариус за прехвърлянето ще е достатъчно ли от страна на новия собсвеник на капитала? адвоката ми в момента на почивка извън българия и няма да го има тази седмица, другите неща мисля с него да ги правя( вписвания и всичко останало)
tuzarq
Нов потребител

Назад към Търговско право