начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Просто ей така-за мръсотията....

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Просто ей така-за мръсотията....

Мнениеот vartolumei » 31 Авг 2012, 11:39

Здравейте уважаеми компетентни и не толкова компетентни(като мен :oops: )съфорумци.
Вече година водим дела с нашите съсобственици първото е за нанасяне на лека тп на повече от две лица(на мен и съпруга ми) второто е по чл 108/109 и разделение правото на ползване(съдебно)-Имота ни е закупен преди 4 години вече съм уточнявала в други теми къщата е двуетажна сграда разделена е със съдебно решение от 1969г-на единия етаж сме ние на другия "Те" дворното място тогава не е било разделено защото 69г населеното място е било село и не са стигали кв/м така че сме собственици на 1/2 идеална част от д.м.Преди да закупим имота е имало доброволна делба межу "тях" и по-предишния собственик(може би тук е момента да уточня че имота на когото ние сега сме собственици е бил продаван "само" 5 пъти).Според скицата в нашата част ние за тези 4 години успяхме да затревим с райграс сложихме и градински гранитогрес посяхме си и дръвчета покрай оградата-но те всичките увяхнаха някакси мисля че знам как :lol: -в общи линии постарахме се да ни е приятно дворчето-и сега по същество.Преди няма и месец "милите" решиха да почистят стара циментена пътека(която се намира и тя според скицата в "нашето"дворно място) от пръст и камъни с които е била засипана.Имайте впредвид че ние дори не знаехме че е съществувала толкова много материал е имало върху нея,че всичките тези камъни и пръст се оказаха върху райграса ни изсипани на купчини.Щях да получа удар хора.......прибирам се от работа и ...........полудях........ :evil: И понеже въобще не ми е за първи път а само за трети събрах един хубав материал от снимки скици и жалба и бам...в полицията :twisted:
Самоуправство! Така каза кварталния-щял да напише протокол и това щяло много да помогне за делето ни.А аз искам само да си махнат дяволъка от тревата мам....а му.Как да стане това?Посъветвайте.Тези купчини улягат не можем да пуснем и косачката защото ще удари някой камък и ще счупи ножа......а не искам да се унижавам да им чистя боклуците а те да ми се смеят отгоре.Двора ни в момента е ужас нямам желание да изляза си полея цветята.......да оскубя тревата от градинката колко е времето за съдействие от полицията за да ги накарат да съберат боклука си.?
vartolumei
Младши потребител

Re: Просто ей така-за мръсотията....

Мнениеот emilgrigorov » 31 Авг 2012, 12:16

vartolumei написа:... Преди няма и месец "милите" решиха да почистят стара циментена пътека(която се намира и тя според скицата в "нашето"дворно място) от пръст и камъни с които е била засипана... всичките тези камъни и пръст се оказаха върху райграса ни изсипани на купчини... Самоуправство! Така каза кварталния-щял да напише протокол ... колко е времето за съдействие от полицията за да ги накарат да съберат боклука си.?

Вие говорите за древен балкански обичай. Дълбоко навлязъл е в обичайното право и на съседни държави (Гърция, Македония, Сърбия). Естественото противодействие, наложило се в поколенията, е камъните да бъдат върнати. Това рефлекторно упражнение продължава, докато на някой му писне и ги изхвърли на улицата. От там нататък вече е общината - ПАМ.
А по отношение действията на компетентните органи, те имат по-скоро съболезнователен характер, според мен. Но нека се изкажат и други.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 31 Авг 2012, 12:35

Преди няма и месец "милите" решиха да почистят стара циментена пътека(която се намира и тя според скицата в "нашето"дворно място) от пръст и камъни с които е била засипана.Имайте впредвид че ние дори не знаехме че е съществувала толкова много материал е имало върху нея,че всичките тези камъни и пръст се оказаха върху райграса ни изсипани на купчини.Щях да получа удар хора.......прибирам се от работа и ...........полудях........ :evil: И понеже въобще не ми е за първи път а само за трети събрах един хубав материал от снимки скици и жалба и бам...в полицията :twisted:

Това противоправно действие от страна на комшиите ви трябва да обсъдите с колегата, който е ваш процесуален представител в другите дела. Полицията няма да ви помогне в случая.
Имате на разположение съдебна защита. Времето обаче тече неумолимо... Сроковете за предявяване на иск са твърде кратки.

П.П. И дано наистина водите иск за разпределение на ползването, а не съдебна делба на съсобствения двор. Същата би била недопустима по ред причини, не само от градоустройствено естество и правилата на чл.19 ЗУТ, а и от правното й положение на неделимостта й по силата на закона.
Последна промяна Melly на 31 Авг 2012, 12:45, променена общо 1 път
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 31 Авг 2012, 12:44

Melly написа:
Преди няма и месец "милите" решиха да почистят стара циментена пътека(която се намира и тя според скицата в "нашето"дворно място) от пръст и камъни с които е била засипана.Имайте впредвид че ние дори не знаехме че е съществувала толкова много материал е имало върху нея,че всичките тези камъни и пръст се оказаха върху райграса ни изсипани на купчини.Щях да получа удар хора.......прибирам се от работа и ...........полудях........ :evil: И понеже въобще не ми е за първи път а само за трети събрах един хубав материал от снимки скици и жалба и бам...в полицията :twisted:

Това противоправно действие от страна на комшиите ви трябва да обсъдите с колегата, който е ваш процесуален представител в другите дела. Полицията няма да ви помогне в случая.
Имате на разположение съдебна защита. Времето обаче тече неумолимо... Сроковете за предявяване на иск са твърде кратки.

Разбира се че първото което направих бе да се обадя на адвоката ни - Според него вариантите са два за пускане на жалба по този член????? за самоуправство-в полицията или в прокуратурата.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Melly » 31 Авг 2012, 12:48

Допълних в горния си пост докато сте писала.
Според него вариантите са два за пускане на жалба по този член????? за самоуправство-в полицията или в прокуратурата.

Виждането на колегата за пътя на защитата ви е неправилно според мен и няма да доведе до никакъв резултат.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 31 Авг 2012, 12:53

Мога ли аз да направя нещо?-така или иначе сме тръгнали да се съдим нека е качествено
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Melly » 31 Авг 2012, 13:04

vartolumei написа:Мога ли аз да направя нещо?-така или иначе сме тръгнали да се съдим нека е качествено

Най-малкото, което можете да направите е, да подканите колегата да си размърда мисловницата. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 31 Авг 2012, 13:21

Вие говорите за древен балкански обичай. Дълбоко навлязъл е в обичайното право и на съседни държави (Гърция, Македония, Сърбия). Естественото противодействие, наложило се в поколенията, е камъните да бъдат върнати. Това рефлекторно упражнение продължава, докато на някой му писне и ги изхвърли на улицата. От там нататък вече е общината - ПАМ.
А по отношение действията на компетентните органи, те имат по-скоро съболезнователен характер, според мен. Но нека се изкажат и други.[/quote]

Това между другото страшно ми хареса-много подхожда на ситуацията.А по повод делото искът е по чл 108/чл109 и чл 32 ал ?(не знам коя) от ЗС.Искът е добре оформен адвоката е пре-печен и дано правото е с нас-все пак не искаме повече от това което имаме.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Melly » 31 Авг 2012, 14:08

Във всички случаи детайлите са много важни, а тук въпросът беше поставен общо.
Успех!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 31 Авг 2012, 14:49

vartolumei написа:........А аз искам само да си махнат дяволъка от тревата мам....а му.Как да стане това?Посъветвайте.Тези купчини улягат не можем да пуснем и косачката защото ще удари някой камък и ще счупи ножа......а не искам да се унижавам да им чистя боклуците а те да ми се смеят отгоре.

[quote]

Благодаря Melly
Честно казано въпроса ми е цитирания по горе-не по повод предстоящите разглеждания на делата.Нали уж полицията трябва да им изготви някакъв протокол и съответно да съберат боклуците и да ги изхвърлят там където трябва а не върху труда ни. При всичкото което съм изчела разбирам ,че човек в такава ситуация на унижение от хора с нисък морал и възпитание просто трябва да си "оперира" чуствата.Не ни пречеше тази пътека да я почистят тя се намира на границата м/у уж техния и наш имот-пречи това че де факто те ни се изплюха на труда и засипаха тези отпадъци там където не им е мястото.Ей това ме вбесява :evil: Неграмотни ,прости до безобразие, необразовани,легенди в клюките,първобитни,червеи в обществото –никой от тях не работи-и да ти се подиграват на труда.Това за мен е най-голямата обида.
vartolumei
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба