начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Nev'zmojnost za prodajba na idealna 4ast i t'rg

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Nev'zmojnost za prodajba na idealna 4ast i t'rg

Мнениеот P » 08 Фев 2004, 15:17

Situaciyata e slednata:
Dvorno myasto (s mnoooogo stara k'6ta v nego) e razdeleno IDEALNO na 2 polovini. Prekaleno e malko za da se razdeli REALNO.
Ediniya ot s'sobstvenicite iska da prodava, no iska prekaleno visoka cena i drugiya (az s'm tozi) ne se s'glasyava. Posle opitva da prodade i na v'n6ni lica, no koy 6te kupi idealna 4ast....
V'prosa e:
Moje li drugiya da me s'di? i s'd't da razre6i problema kato obyavi imota na t'rg? Da ostavim v'prosa, 4e tova moje da e neizgodno za drugiya, za6toto na t'rga imota 6te se prodade nay-veroyatno na dosta po-niska cena. No ot moya gledna to4ka tova e napravo otvratitelno :(
Jiveya si az zna4i tiho i spokoyno i izvedn'j nyakoy po4va da mi prodava sobstvenostta. DRUG prodava MOYATA sobstvenost na TRETI lica. Zvu4i tolkova absurdno, 4e mis e naloji da pitam nyakolko advokata predi da se us'mnya dali p'k ne e vyarno. Vsi4ki kazvat, 4e naistina moje da stane taka, no vse o6te mi se vijda neveroyatno???
P

Re: Nev'zmojnost za prodajba na idealna 4ast i t'rg

Мнениеот donna2 » 08 Фев 2004, 16:06

не е невероятно така си е и предполагам че това е наследствен имот
вие в този имот ли живеете
donna2
Потребител

Мнениеот P » 10 Фев 2004, 19:09

v nego jiveyat roditelite mi
v stara zagora se namira
nasledstven e :(
da ne si napi6e6 zave6tanieto e golyama gre6ka - kato umre6 imota t i se razpredelya po ravno mejdu vsi4ki naslednici i po4vat problemite... ne6to kato posledno otm'6tenie... :)
P

Мнениеот donna2 » 10 Фев 2004, 19:27

СЛЕД като родителите ви са живи няма завещание или има делба дарение или догор за издръжка и гледане със запазване на собственоста е кое от двете е
donna2
Потребител

Мнениеот P » 11 Фев 2004, 15:01

kakvo zna4enie ima?
ba6ta mi e ediniya s'sobstvenik
drugiya s'sobstvenik be6e negov bratov4ed
bratov4eda oba4e prodade negovata si idealna 4ast na treti lica (absolyutno nepoznati za nas) i ni e strah ot tova, koeto te mogat da napravyat

ne iskame da prodavame
ne iskame i da gubim imota, za6toto to4no tova e koeto 6te stane ako se stigne do t'rg
po-skoro iskame da kupim tyahnata idealna polovina ama te ne iskat da prodavat :(
P

Мнениеот donna2 » 11 Фев 2004, 15:09

предполагам че баща ви и братовчед му са получили имота по наследство така ли е ?
ако е така баща ви да поиска съдебна делба и може да изкупи дела на другия съсобственик по съдебен ред
donna2
Потребител

Мнениеот petyopld » 12 Фев 2004, 10:59

на какво законово основание следва да поиска съдебна делба, след като имота е неделим, т.е. под минимално изискуемата площ, както стана ясно в началото и каква е гаранциятя, че ще му бъде присъдено изкупуването на дела на другия съсобственик?
petyopld
Нов потребител

Мнениеот de » 12 Фев 2004, 14:54

Преди да продаде своята на част на третите лица, братовчед ви е трябвало да ви предложи да закупите частта му при същите условия, при които е продал на тях, съгласно чл.33 ЗС. Тогава защо не закупихте частта на братовчед си?
de

Мнениеот donna2 » 12 Фев 2004, 19:48

до колкото разбирам имота е наследствен ,там чл.33 от ЗС не важи , а след като имота е неподеляем една от възможностите е публична продан ,а другата да се възложи на тоя който живее в него да го закупи
donna2
Потребител

Назад към Съсобственост и делба