начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дело за съсобствен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за съсобствен имот

Мнениеот лкг » 25 Ное 2002, 16:37

Имам съсобствн имот с частна строителна фирма.Моята част от имота се обитава без законно основание от друго лице.Завела съм дело за освобождаването му,но то се протака/ответника бави нарочно делото/ Как можем да ускорим процеса за да започнем да строим ?Благодаря!
лкг

Re: Дело по бързото производство

Мнениеот pit » 26 Ное 2002, 14:54

какви са Вашите взаимоотношения с обитателя на имота - бивши и настоящи??
pit

Мнениеот dragnewa » 27 Ное 2002, 13:26

sudete go za propusnati polzi
dragnewa

Мнениеот Костова » 27 Ное 2002, 13:53

Обитателя е мой брат .Имота /къща с двор/беше разделен на две.Горният етаж и 1/2 двор за него,долният етаж и 1/2 двор за мен.Той ипотекира неговият етаж,взеха му го и сега живее в моя етаж без мое съгласие .Аз плащам данъка на имота си.Приложим ли е в случая чл.126 от ГПК.Благодаря!
Костова

Мнениеот pit » 27 Ное 2002, 15:05

Чл.126 от ГПК касае протокола от съдебно заседание и е неприложим в случая.
Приложимата норма е на чл.126ж, ал.2 от ГПК
pit

Мнениеот Костова » 27 Ное 2002, 16:36

Точно този член имам предвид 126 /ж/ ал.2.Възможно ли е да се приложи в случая
Костова

Мнениеот pit » 28 Ное 2002, 10:16

Естествено
Вие какво друго си мислехте??
pit

Мнениеот znajko » 28 Ное 2002, 10:58

Г-жо Костова,
за да получите коректен отговор, необходимо е да дадете повече информация за делото, което е висящо. На какво основание е искът Ви по него, по кой ред се разглежда?
Това са въпроси пряко свързани с допустимостта на молбата по чл.126 ж, ал.2 и без тази информация няма как да получите верен отговор.
znajko

Назад към Съсобственост и делба