начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Мнениеот impeks_g » 23 Авг 2012, 15:11

А на мен ми е любопитно дали предпочитат млади, току-що завършили кадри, или такива, с опит в определена област.
impeks_g
Младши потребител

Мнениеот vesisp » 23 Авг 2012, 15:13

Интересно ми е защо, след като са им трябвали 40 бр. за столична митница не направиха един конкурс и тези които сега бяха допуснати до интервю да ги класират по низходящ ред на бала до тези 40 бр., що за практика е това да се правят нон стоп конкурси ?
vesisp
Нов потребител

Мнениеот 12000m » 23 Авг 2012, 15:13

хм.. според г-жата от ЧР, оценката ми в списъка, който предоставят е финалната. :?:
12000m
Младши потребител

Мнениеот vaness » 23 Авг 2012, 15:14

mania10, отключи си ЛС, за да мога да ти отговоря :)
vaness
Потребител

Мнениеот vaness » 23 Авг 2012, 15:19

vesisp написа:Интересно ми е защо, след като са им трябвали 40 бр. за столична митница не направиха един конкурс и тези които сега бяха допуснати до интервю да ги класират по низходящ ред на бала до тези 40 бр., що за практика е това да се правят нон стоп конкурси ?

Защото има определена минимална оценка от комисията според НПКДС и затова тези, чиято оценка е под 4.00 се считат за неуспешно издържали!

12000m, може би при вас е друг протокола. Аз получих протокол с оценките от интервюто на всички , които са били на интервю :shock: :shock:
vaness
Потребител

Мнениеот bbboxxx » 23 Авг 2012, 15:22

impeks_g написа:А на мен ми е любопитно дали предпочитат млади, току-що завършили кадри, или такива, с опит в определена област.

Не поне аз не видях да има тенденция към новозавършили - аз съм с диплома от далечната 2000г, но пък иначе още съм си млад :wink: :mrgreen:
bbboxxx
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 23 Авг 2012, 15:25

12000m написа:хм.. според г-жата от ЧР, оценката ми в списъка, който предоставят е финалната. :?:

И според мен е по-логично тези оценки да са финални, т.е. Тест Х 3 + Интервю Х 5
Защото ако са само от интервюто каква роля ще играе финалния бал. Нали все пак на базата на финалната оценка е класирането на кандидатите.
Следователно е напълно възможно човек да се е представил блестящо на интервюто, но на теста просто да е минал както се казва "на косъм" и това да доведе до по-ниска обща оценка. Вярно е, че интервюто има значително по-голяма тежест, но при двама кандидати, които са се представили еднакво добре на интервюто, предимство има този с по-доброто представяне на теста.
ani_fer
Потребител

Мнениеот bbboxxx » 23 Авг 2012, 15:28

vaness написа:
vesisp написа:Интересно ми е защо, след като са им трябвали 40 бр. за столична митница не направиха един конкурс и тези които сега бяха допуснати до интервю да ги класират по низходящ ред на бала до тези 40 бр., що за практика е това да се правят нон стоп конкурси ?

Защото има определена минимална оценка от комисията според НПКДС и затова тези, чиято оценка е под 4.00 се считат за неуспешно издържали!

12000m, може би при вас е друг протокола. Аз получих протокол с оценките от интервюто на всички , които са били на интервю :shock: :shock:

Така е! Комисията ви дава протокол с оценките на всички който сте били на интервю, защото се счита, че сте издържали теста, но не са ви класирали заради интервюто. А на класираните се дава списък с подредба по общ сборен бал(тест +интервю).
bbboxxx
Младши потребител

Мнениеот vaness » 23 Авг 2012, 15:29

ani_fer написа:
12000m написа:хм.. според г-жата от ЧР, оценката ми в списъка, който предоставят е финалната. :?:

И според мен е по-логично тези оценки да са финални, т.е. Тест Х 3 + Интервю Х 5
Защото ако са само от интервюто каква роля ще играе финалния бал. Нали все пак на базата на финалната оценка е класирането на кандидатите.
Следователно е напълно възможно човек да се е представил блестящо на интервюто, но на теста просто да е минал както се казва "на косъм" и това да доведе до по-ниска обща оценка. Вярно е, че интервюто има значително по-голяма тежест, но при двама кандидати, които са се представили еднакво добре на интервюто, предимство има този с по-доброто представяне на теста.

Да, съгласна съм, че така е логично. Но аз получих само тази оценка от интервюто. :( Но не съм и питала за резултатите от теста :( Някой питал ли е и предоставили ли са му ги?

bbboxxx , мерси за пояснението :)
vaness
Потребител

Мнениеот bel_ami » 23 Авг 2012, 15:34

Здравейте, аз съм от Русе и току що ми се обадиха, че съм допусната до интервю! :) Не очаквах, просто отидох на изпит почти неподготвена, има ли други от Русе, на които са се обадили?
bel_ami
Нов потребител

Мнениеот ani_fer » 23 Авг 2012, 15:37

vaness написа:

vaness, след като си получила оценките от интервютата само, как разбра къде точно си в крайното класиране. Нали все пак теста и интервюто имат определена тежест в образуването на крайната оценка и подредбата на участниците по оценки от интервюто със сигурност няма да е идентична с подредбата по крайни оценки. Много странно :?

На вас не ви ли казаха, че крайната оценка се формира от Тест Х 3 + Интервю Х 5
Защото това, че са ви дали протоколи с оценки от интервюто не означава нищо... би означавало ако няма значение с какъв резултат е преминат теста а само дали е преминат и след това интервюто класира кандидатите.
Но пак не би било логично в различните градове да бъде толкова различна процедурата.
Хм? Много странно :shock:
ani_fer
Потребител

Мнениеот nov4ovek » 23 Авг 2012, 15:37

12000m написа:Здравейте :)
Ето че, се задава ново изпитание, обаче с риск да се изложа, моята глупава специалност незнам дали ще я одобрят за икономическа /туризъм-бях в стопански факултет, изучавали сме икономически дисциплини/. :roll:
На одобрените честито и само напред :)

Прегледай линка http://www.minedu.government.bg/opencms ... r_napr.pdf
Ако си с шифър 3 - означава ДА
nov4ovek
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 23 Авг 2012, 15:39

bel_ami написа:Здравейте, аз съм от Русе и току що ми се обадиха, че съм допусната до интервю! :) Не очаквах, просто отидох на изпит почти неподготвена, има ли други от Русе, на които са се обадили?

Браво, Успех на интервюто! А то за кога е... просто да си направим сметка ние от Варна колко още ще чакаме :roll:
ani_fer
Потребител

Мнениеот treks5 » 23 Авг 2012, 15:42

bel_ami написа:Здравейте, аз съм от Русе и току що ми се обадиха, че съм допусната до интервю! :) Не очаквах, просто отидох на изпит почти неподготвена, има ли други от Русе, на които са се обадили?

Айде дойде и ред на Русе ... явно Варна ще има да чака още доста :D :D :mrgreen:
treks5
Младши потребител

Мнениеот 12000m » 23 Авг 2012, 15:44

nov4ovek написа:
Ето че, се задава ново изпитание, обаче с риск да се изложа, моята глупава специалност незнам дали ще я одобрят за икономическа /туризъм-бях в стопански факултет, изучавали сме икономически дисциплини/. :roll:

Благодаря за линка :D
шифър - 3.9

п.с изпратих и запитване до ЧР, да видим :?:
12000m
Младши потребител

Мнениеот vaness » 23 Авг 2012, 15:47

ani_fer написа:
vaness написа:

vaness, след като си получила оценките от интервютата само, как разбра къде точно си в крайното класиране. Нали все пак теста и интервюто имат определена тежест в образуването на крайната оценка и подредбата на участниците по оценки от интервюто със сигурност няма да е идентична с подредбата по крайни оценки. Много странно :?

На вас не ви ли казаха, че крайната оценка се формира от Тест Х 3 + Интервю Х 5
Защото това, че са ви дали протоколи с оценки от интервюто не означава нищо... би означавало ако няма значение с какъв резултат е преминат теста а само дали е преминат и след това интервюто класира кандидатите.
Но пак не би било логично в различните градове да бъде толкова различна процедурата.
Хм? Много странно :shock:

Ами да ти кажа честно, не съм се интересувала изобщо каква е оценката от теста. След като не ми се обадиха, че съм одобрена честно казано не ми се занимаваше, да отделям време и да отсъствам от работа, за да ходя до митницата да питам. Няколко дни след това получих препоръчано писмо от тях, в който беше само списък с оценките от интервюто на всички преминали теста. И там пише, че минималната оценка от интервюто е 4.00. Моята е под 4.00 и затова не съм проверявала повече :idea:
А за крайната оценка ни казаха, че се формира като сбор от Тест Х 3 + Интервю Х 5
vaness
Потребител

Мнениеот angelhelp » 23 Авг 2012, 16:04

12000m написа:
nov4ovek написа:

Благодаря за линка :D
шифър - 3.9

п.с изпратих и запитване до ЧР, да видим :?:

Аз съм завършила ПР /Връзки с обществеността/ и според този класификатор ми се струва, че съм 3.5. Моля, бихте ли посочили подходящо ли е образованието ми за новия конкурс?
angelhelp
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 23 Авг 2012, 16:06

vaness, сега видях, че bbboxxx е разяснил/а малко по-нагоре защо на някои е даден списък с крайните оценки, а на други само от интервюто :)
ani_fer
Потребител

Мнениеот koronis » 23 Авг 2012, 16:27

Здравейте отново и от мен,

Потвърждавам за Русе. Обадиха ми се преди час да ме поканят на интервю и де факто ме свариха по долни гащи, изобщо не очаквах. Викат ме във вторник; варненци вероятно искат да ви оставят баш за десерт.

bel_ami, ти за кой ден си?
koronis
Нов потребител

Мнениеот euvisit » 23 Авг 2012, 16:32

koronis написа:Здравейте отново и от мен,

Потвърждавам за Русе. Обадиха ми се преди час да ме поканят на интервю и де факто ме свариха по долни гащи, изобщо не очаквах. Викат ме във вторник; варненци вероятно искат да ви оставят баш за десерт.

bel_ami, ти за кой ден си?

Здравейте, само да попитам от какъв номер (ако все още го пазите) се обаждат от митница Русе? :) :) :), тъй като имам няколко неприети повиквания...
euvisit
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити